Haberler

06 Şubat 2022

TİKA’dan Lübnan’daki Eğitim Merkezine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Beyrut’un kuzeydoğusunda, Lübnan-Suriye sınırındaki Arsal beldesinde bulunan Saliha Hatun Eğitim Merkezi’ne donanım desteği sağlandı.

Sadakataşı Derneği ve 1994 yılında kurulan Lübnanlı Şuur-Teselli Derneği tarafından inşa edilen yaklaşık 1.000 m2 kapalı alana sahip olan Saliha Hatun Eğitim Merkezinin giriş katında bir mescit, birinci katında ise Kur’an-ı Kerim eğitim merkezi bulunuyor. Yapımı devam eden ikinci katta ise mesleki eğitim merkezi için planlanmış sınıflar yer alıyor.

Çoğu çadır kamplarda barınan 70 bini Suriyeli mülteci olmak üzere yaklaşık 120 bin nüfuslu beldede inşa edilen eğitim merkezinde bulunan Kur’an- Kerim dershanesinin donatımı ise TİKA tarafından sağlandı. Dershanede 5 sınıf, öğrenciler ve aileler için bir bekleme salonu ile mutfak yer alıyor.

TİKA tarafından hayata geçirilen proje ile Saliha Hatun Eğitim Merkezine öğrenci ve öğretmen masa sandalyeleri, yazı tahtaları, halı ve dolapların yanı sıra masaüstü bilgisayarlar, projeksiyon cihazı, modem, yazıcı, ocak, mikrodalga fırın, buzdolabı ve klimalar temin edildi.

Proje için düzenlenen açılış törenine Arsal Belediye Başkanı, T. C. Beyrut Büyükelçiliği temsilcisi 2. Katip Yiğithan Özden, TİKA Beyrut Koordinatörü Orhan Aydın, Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal ve dernek yetkilileri katıldı.

Saliha Hatun Eğitim Merkezi’nden yılda 3.000 kişinin faydalanması öngörülüyor. Merkez sayesinde ayrıca halkın eğitim için uzak bölgelere ulaşım sorunuda giderilmiş oldu.

Lübnan'da kurulduğu günden bu yana sosyal sorumluluk, eğitim, sağlık, restorasyon, üretim ve meslek edindirme sektörleri başta olmak üzere birçok alanda faaliyet gösteren TİKA, ülkede bugüne kadar yaklaşık 150 projeyi hayata geçirdi.

Sonraki Haber

TİKA’dan Namibya’da Temiz Suya Erişme Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Namibya’nın kuzeyinde bulunan ve ülkenin en az gelişmiş bölgelerinden olan Ohangwena Bölgesi’neki Onaimwandi ve Okanghwiyona köylerinin temiz ve sürdürülebilir suya erişimi sağlandı. Nüfus bakımından Namibya’nın en fazla yoğunluğa sahip ikinci...