Haberler

05 Ekim 2021

TİKA’dan Karadağ’daki Tarım Üreticilerine Eğitim Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Tarım ve Orman Bakanlığı, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Mersin işbirliğinde Karadağ’ın Rojaye, Petnitsa ve Plav Belediyelerinde “Örtü altı Sebze Yetiştiriciliği Eğitimi” gerçekleştirildi.  

TİKA tarafından düzenlenen 6 günlük eğitim programı, Karadağ’ın Rojaye, Plav, Gusinye ve Petnitsa bölgelerinden toplam 83 tarımcı-üreticinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Eğitim sonrası Rojaye şehrinde düzenlenen sertifika törenine, Rojaye Belediye Başkanı Rahman Husoviç, Petnitsa Belediye Başkanı Samir Agoviç, Gusinye Belediye Başkanı Anela Çekiç, Plav Belediye Başkanı Nihad Canoviç, üreticiler ve TİKA yetkilileri katıldı.

Törende konuşan Rojaye Belediye Başkanı Rahman Husoviç, TİKA’nın başta sağlık ve eğitim alanında olmak üzere Karadağ’da önemli projeler gerçekleştirdiğini belirterek,  Karadağ’da tarım alanında ihtiyaç sahibi ailelere yaptığı desteklerden dolayı Rojaye, Petnitsa, Plav ve Gusinye Belediyeleri adına TİKA’ya teşekkür etti.

Öncesinde gerçekleştirilen meyve yetiştiriciliği projesinde de TİKA ile ortak çalışma yürüttüklerini belirten Husoviç, TİKA’nın Karadağ’ın her bölgesinde gerçekleştirdiği başta eğitim, sağlık ve tarım alanlarında olmak üzere tüm projelerin büyük bir takdirle karşılandığını kaydetti.

TİKA Karadağ Koordinatörü Abdurrahman S. Toprak ise törende yaptığı konuşmada, TİKA olarak Karadağ’da tarımda istihdamı artırıcı ve kırsal bölgelerden şehirlere yönelik göçü önleyecek projeleri önemsediklerini belirtti. 2015 yılında başlatılan örtü altı yetiştiriciliği teşvik projesi kapsamında temin edilen seralarda yapılan üretim faaliyetlerinin verimliliğin artırılması amacıyla gerçekleştirilen eğitim işbirliği için belediye başkanlarına teşekkür etti.

Karadağ'da faaliyetlerini 2007'den itibaren sürdüren TİKA, Karadağ genelinde tarım üretimin artırılmasına yönelik projeler kapsamında 320 aileye meyve fidanı ve 185 aileye örtü altı üretimini teşvik amacıyla sera temin etti. Günümüze kadar gerçekleştirilen projelerle 2000'den fazla üreticiye destek verilmiş olup tarım sektörüne yönelik projeler kapsamında eğitimlerin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

 

 

             

 

 

Sonraki Haber

Cezayir’de Engelli İstihdamına TİKA Desteği

Cezayir’de engelli bireylerin kurye olarak istihdam edilebilmeleri amacıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından 14 adet engelli motosikleti hibesinde bulundu. Cezayir’de engelli bireylerin sosyal yaşama katılımı alanında faaliyetler yürütmekte olan Attawassol Derneğinin farklı...