Haberler

07 Mart 2016

Romanya’da Pazarlama Araştırmaları Laboratuvarı Kuruldu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) desteğiyle Romanya’nın en köklü üniversitelerinden Bükreş İktisadi Araştırmalar Akademisi’ne ülkede bir ilk olan “Pazarlama Araştırmaları Laboratuvarı” kuruldu.

Romanya’da mevcut üniversiteler ile işbirliği alanlarını genişletmeye devam eden TİKA,  ülkenin en köklü ve saygın üniversitelerinden biri olan ve yaklaşık 30.000 öğrenciye eğitim hizmeti sunan Bükreş İktisadi Araştırmalar Akademisi’ne, ülkede bir ilk olma özelliği taşıyan “Pazarlama Araştırmaları Laboratuvarı” kurdu. Laboratuvarın açılışı, Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçisi Sayın O. Koray Ertaş, İktisadi Araştırmalar Akademisi Rektörü Prof. Dr. Pavel Nastase, TİKA Bükreş Program Koordinatörü Hacı Ahmet Daştan, Bükreş Üniversitesi, Babeş-Bolyai Üniversitesi ve Ovidius Üniversitesi yetkilileri, öğretim üyeleri, davetliler ve öğrenciler katılımıyla gerçekleştirildi.

İktisadi Araştırmalar Akademisi (ASE) Rektörü Pavel Nastase, açılışta yaptığı konuşmada, binlerce öğrenciye hizmet vermesi öngörülen laboratuvarın kurulması nedeniyle Türkiye'ye ve TİKA’ya teşekkür etti.

Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçisi O. Koray Ertaş yaptığı konuşmada, TİKA’nın gerçekleştireceği projelerle Türk-Romen ilişkilerine katkı sağlamaya devam edeceğini, TİKA'nın Romanya'da daha bir yılını doldurmadan projelerinin takdire şayan olduğunu, geleceği şekillendirecek olan üniversiteler ile ortak projeler yürütmeye devam edileceğini vurguladı.

TİKA Bükreş Koordinatörü Hacı Ahmet Daştan TİKA’nın Romanya’da yaptığı ve gelecekte yapmayı planladığı projelerle ilgili bilgi verdikten sonra, proje ve yürütülen verimli işbirliği dolayısıyla ile teşekkürlerini iletti.

İktisadi Araştırmalar Akademisi Uluslararası İlişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Parasciv,  yapmış olduğu konuşmada, projeyle pazarlama alanında yapılacak araştırmalar noktasında Batı Avrupa’ya yaklaştıklarını dile getirerek TİKA’ya teşekkürlerini iletti.

Yenilikçi özellikteki “neo-marketing” laboratuvarı için temin edilen ekipman, Göz İzleme Cihazları ve bu cihazlar vasıtasıyla elde edilen bilgileri analiz ederek, ortaya somut bilgiler çıkaran bir yazılımdan oluşuyor ve daha çok uluslararası ölçekte firmalar ile araştırma kurumları tarafından tercih ediliyor. Ortaya çıkan analizler daha doğru reklam ve müşteri odaklı çalışmanın temeli olarak kullanılıyor.

Romanya ve Türkiye arasında stratejik ortaklık seviyesinde bulunan ilişkileri ortak projelerle daha da geliştirme amacıyla yola çıkan TİKA Bükreş Program Koordinasyon Ofisi eğitim alanında geliştireceği ortak projeler 2016 yılında da devam edecek.

Sonraki Haber

İpek Yolu’nun Yükselişi ve Türk Dünyası Bilgi Şöleni

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı’nın (TİKA) desteğiyle Türk Ocakları Genel Merkezi organizasyonunda İpek Yolu'nun Yükselişi ve Türk Dünyası bilgi şöleni Ankara’da Millî Kütüphane salonlarında gerçekleştirildi. İpek Yolu güzergâhındaki canlanmayı, kültürel etkileşimi, insan, tarih ve kültür...