Haberler
07 Ekim 2014Plastik Endüstrisinde Geridönüşüm Teknolojileri Uluslararası Çalıştayına Destek
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK-BUTAL ve UNIDO işbirliğinde İstanbul ve Bursa’da, Plastik Endüstrisinde Geri dönüşüm Teknolojileri Çalıştayı gerçekleştirildi.
TİKA, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK-BUTAL ve UNIDO işbirliğinde, Plastik Endüstrisinde Geridönüşüm Teknolojileri Çalıştayı düzenlendi. Kırgızistan, Kazakistan, Karadağ, Sudan, Fildişi Sahili, Myanmar, Nijerya, Uganda, Vietnam ve Zimbabve’den gelen katılımcılara yönelik gerçekleştirilen çalıştayda katılımcılar hem teorik hem de pratik uygulamalara katılım fırsatı buldu.
Çalıştay kapsamında, katılımcılar plastik ve lastikten enerji üretimi, polimerlerin mekanik geridönüşümünde reaktif yöntemler, tehlikeli atıkların yönetimi, plastik malzemelerin laboratuvar uygulamaları, yaşam döngüsünün değerlendirilmesi, plastik endüstrisinde yenilikçi teknolojiler, ambalaj atığı yönetim sistemleri, plastik endüstrisinde sürdürülebilirlik konularında bilgilendirildi. Ayrıca saha uygulamalarını yerinde izlemek üzere plastik organize sanayi ve geridönüşüm tesisleri, ÇEVKO ve TSE Gebze Laboratuvarına ziyaret düzenlendi.
Eğitimin İstanbul’da gerçekleştirilen bölümünde; katılımcılar atık yönetim teknolojileri, mekanik-biyolojik arıtma tesisi ve kompostlama konularında bilgilendirildi. İstanbul Büyükşehir Arıtma ve Kompostlama Tesisini (İSTAÇ) ziyaret edip, Uluslararası Plastik Ambalajlama Teknolojileri Kongresine ve Avrasya 2014 Ambalajlama Fuarı’na katılım sağladı.
Çalıştayın kapanış bölümünde katılımcılar teknik raporlarını sunup, değerlendirmelerde bulundu. Katılımcılar tarafından eğitimin; temaları, çalışma alanları açısından çok faydalı olduğu, plastik geri dönüşüm konusundaki modern ve ileri sistemleri görme şansını buldukları, laboratuvarların çok iyi donanımlı olduğu, laboratuvar uygulamaları esnasında ülkelerinin nelere ihtiyaç duyduğunu belirleme fırsatını buldukları, uygulamaların verimli geçtiği, teknik desteğe ihtiyaçları olduğu, ülkelerinde farkındalığın artırılması, eğiticilerin eğitimi konularında gerekli girişimlerde bulunacakları belirtildi. Ayrıca katılımcılar tarafından TİKA’ya çalıştayın düzenlenmesine verdiği destek sebebiyle teşekkür edildi.
Sonraki Haber
Kabil Askeri Lisesi Konferans Salonu ve Muhafız Binası Hizmete Açıldı
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Afganistan’da Kabil Askeri Lisesi’nin çamaşırhane, yemekhane, konferans salonu ve muhafız bölüğü binası onarımı ve inşaatı tamamlanarak hizmete açıldı. 1935 yılında Türkiye tarafından kurulan ve 1940-1950 yılları arasında eğitimci-danışman...