Haberler

26 Ocak 2024

TİKA’nın İnsanlık Köprüsü: Ukraynalı Çocuklar, Türkiye’de Unutulmaz Bir Deneyim Yaşıyor 

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), T.C. Kiev Büyükelçiliği, Ukrayna Sumi Valiliği ve Muğla Valiliği iş birliğiyle gerçekleşen programsavaş mağduru 33 çocuğa umut ve morallerini yeniden kazandırıyor. 

TİKA, Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği, Ukrayna Sumi Valiliği ve Muğla Valiliği iş birliğiyle düzenlenen program kapsamında, Ukrayna’nın Sumi bölgesinden gelen 33 çocuk ve refakatçileri, Muğla Valiliğince hazırlanan sosyal programa katılmak üzere Ukrayna’dan yola çıkarak Muğla’ya ulaştı. 

T.C. Kiev Büyükelçisi Sayın Mustafa Levent Bilgen ve TİKA Ukrayna Koordinatörü Yahya Kemal Tunca’nın katılımlarıyla gerçekleşen uğurlama töreninde, çocuklar ve onlara eşlik eden velilerle duygusal anlar yaşandı. Türkiye’ye yapacakları bu özel moral programının, Türkiye ve Ukrayna halkları arasındaki güçlü bağ ve dayanışmanın bir göstergesi olduğu vurgulandı. 

10 gün süren program, Sumi bölgesinden gelen çocuklara Türkiye’nin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini keşfetme fırsatı sundu. Aralarında yetim ve engelli çocukların da bulunduğu bu özel grup, her gün içinde yaşadıkları savaşın zorluklarını bir nebze olsun unutturarak, Türkiye’nin sıcak kucaklamasını ve desteğini hissetme şansı elde etti. 

Programın amacı, çocuklara unutulmaz anlar yaşatmanın yanı sıra, onlara umut ve moral aşılayarak içinde bulundukları zor zamanlarda Türkiye’nin sevgi dolu kucaklamasını hissettirmek. Bu insanlık köprüsü, sadece coğrafi sınırları değil, kalpleri birleştirerek, kültürler arasında güçlü bir dayanışma örneği oluşturuyor. 

Sonraki Haber

TİKA, Afganistan'daki Yetimhanede Çocukların Yaşam Koşullarını İyileştiriyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'da Badğis İl Sosyal ve Çalışma Müdürlüğüne bağlı hizmet faaliyetlerini sürdüren Bibi Halime Yetimhanesi'nde kalan 80 çocuğun yaşam koşullarını iyileştiriyor.  TİKA, yetimhane binasında başlattığı bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra müştemilat yapımına da destek...