Haberler

09 Kasım 2023

Afganistan’da Eğitim Altyapısına TİKA’dan Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan’ın Saripul vilayetinde bulunan Saripul Üniversitesi Kütüphanesinin tadilat ve donanımını gerçekleştirdi.

“Saripul Üniversitesi Türkiye Cumhuriyeti 100. Yıl Kütüphanesi” olarak adlandırılan kütüphane düzenlenen açılış töreni ile üniversite yönetimine teslim edildi. Açılış törenine, T.C. Mezar-ı Şerif Başkonsolosu Semih Lütfü Turgut, T.C. Mezar-ı Şerif Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Mehmet Nuri Akdoğan, Saripul Vilayeti Vali Yardımcısı Mevlevi Muhammed Nadir Hakcu, Saripul Üniversitesi Rektörü Dr. Ferid Hafizi, TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Mikail Taşdemir ile üniversite öğretim üyeleri, üniversite öğrencileri, çok sayıda davetli ve medya mensubu katıldı.

Saripul Üniversitesi Rektörü Dr. Ferid Hafizi, iki ülke arasındaki ilişkilerin derinliğine dikkat çekerek, Afganistan’ın akademik camiasına gösterdiği ilgiden dolayı TİKA’ya teşekkürlerini iletti. Öğrenci ve akademisyenlerin modern ve temiz bir çalışma ortamında araştırmalarını sürdürebilecek olmaları sebebiyle memnun olduklarını belirten Hafizi, Afganistan’da gerçekleştirilen projeler için Türkiye’ye müteşekkir olduklarını ifade etti.

T.C. Mezar-ı Şerif Başkonsolosu Semih Lütfü Turgut ise yaptığı konuşmada, projenin önemine dikkat çekerek TİKA’nın sağlık, tarım, idari altyapılarının geliştirilmesi, kapasite geliştirme programları, acil insani yardımlar ve meslek edindirme kursları gibi farklı sektörlerde proje ve faaliyetleri olduğunu ifade etti. TİKA’nın aynı üniversiteye 2016 yılında fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları kurduğunu hatırlatan Turgut, kütüphanenin Saripul öğrencilerine ve akademisyenlerine hayırlı olmasını diledi.

TİKA Koordinatörü Mikail Taşdemir ise, üniversitenin imkânlarının geliştirilmesi yolunda katkıda bulunmaktan son derece memnun olduklarını ifade ederek, TİKA’nın 2005 yılından beri Afganistan’daki faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Saripul Vilayetinde çok sayıda proje ve faaliyet gerçekleştirildiğinin altını çizen Taşdemir, açılışını yaptıklarını projenin başta Saripul Üniversitesi olmak üzere bölge halkına hayırlı olmasını temenni etti.

 

Sonraki Haber

Dünya Akademik Acil Tıp Kongresi’ne TİKA’dan Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle düzenlenen Dünya Akademik Acil Tıp Kongresi, sona erdi. TİKA’nın desteklediği Dünya Akademik Acil Tıp Kongresi, 26-Ekim 1 Kasım tarihleri arasında Antalya ve İstanbul’da düzenlenen oturumlarla gerçekleştirildi. İstanbul’da...