Haberler

28 Kasım 2023

TİKA’nın Desteklediği “Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği” Ankara’da Düzenlendi

Bu yıl 6.’ncısı düzenlenen Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle Ankara’da gerçekleştirildi.

TİKA ve Türk Dünyası Çocuk Vakfının (TDÇV) destekleriyle düzenlenen “6. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği” bu yıl Ankara Valiliği himayesinde, Mamak Belediyesi ev sahipliğinde 20 – 22 Kasım 2023 tarihlerinde Mamak Belediyesi Hidayet Türkoğlu Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Şenliğin öneminin bilincinde olan toplumun farklı kesimlerinden kurum ve kuruluşlardan, özel sektörden temsilciler ile pek çok kişi katılım sağladı.

Açılış programında, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Azerbaycan ve Özbekistan Büyükelçiliklerinden diplomatlar, TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik, Ankara Vali Yardımcısı Namık Kemal Nazlı, Keçiören Kaymakamı Dr. Mehmet Akçay, Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, siyasi parti temsilcileri ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda öğrenci ve öğretmen yer aldı.

Mamak Belediyesi Mehter Takımının gösterisi ve Türk Cumhuriyetlerinden gelen öğrencilerin yöresel müzik ve folklorik performansları ilgiyle izlendi.

Ön değerlendirme öncesi 350’den fazla başvurunun olduğu şenlikte 107 proje sergilendi.

Ayrıca kapanış oturumuna katılan Gönül Dağı dizisi oyuncularından Feyza Işık ve Serkan Kuru yaptıkları konuşmalar ile öğrencileri motive ettiler.

Sonraki Haber

TİKA Kamerun’daki Albino Bireyler için İnternet Kafe Kurdu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kamerun’da geliri albino bireyler için kullanılacak internet kafe kurdu. Kamerun’un başkenti Yaounde’de bulunun "Albino Bireylerin Tanıtımı Derneği" (APAC) merkez binasında düzenlenen törenle, internet kafe için gerekli bütün materyal...