Haberler

24 Mart 2013

TİKA Uzman ve Uzman Yardımcıları Diplomasi Eğitimi Aldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ile Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi Başkanlığı işbirliğinde TİKA Uzman ve Uzman yardımcılarına yönelik eğitim programı düzenlendi.

TİKA ve Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi işbirliğinde gerçekleştirilen eğitim programında TİKA Uzman ve Uzman yardımcılarına Türk Dış Politikasının Bölgesel ve Küresel Çerçevesi, Türkiye’nin Dış Ekonomik İlişkileri, Türkiye Balkanlar ve Orta Asya ilişkileri, Uluslararası Kalkınma İşbirlikleri, İnsani Yardımlar, Kamu Diplomasisi, Ortadoğu’daki Dönüşüm Süreci, İkili ve Çok Taraflı Müzakere Teknikleri ve Protokol Kuralları konularında eğitim verildi.
Uzman ve Uzman yardımcılarına iki ayrı grup olarak birer hafta süreyle verilen eğitim programında dersleri, Dışişleri Bakanlığının üst düzey bürokratları ve deneyimli diplomatları verdi.
Toplam 40 saat süren eğitim TİKA Uzman ve Uzman yardımcılarının Türk Dış politikası hakkında daha derin bilgi sahibi olmasını sağlamakla beraber TİKA ile Dışişleri Bakanlığının yurtdışında daha verimli ve koordineli çalışabilmelerine de katkısı olacak.
11-22 Mart 2013 tarihleri arasında devam eden eğitimin sonunda Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi adına İkinci Katip Ömer Naci ÖNER ve TİKA İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Gökçen KALKAN katılımcılara sertifikalarını takdim etti.

Sonraki Haber

Kırım'da Sürgünden Dönen Halklar Tıp Merkezi'ne Tıbbi Malzeme Desteği

Kırım Özerk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Aleksandr Kanevskiy ve Milliyetlerarası İlişkiler ve Sürgün Edilen Vatandaşlar Komitesi Başkanı Refat Kenjaliyev’in iştirakiyle Simferopol’da, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından tadilatı ve tefrişatı gerçekleştirilen Sürgünden Dönen Halklar Tıp...