Haberler

13 Nisan 2015

İstanbul’da "Birinci Türk/Pan Afrika Baş Ağrısı ve Ağrı Yönetim" Toplantısı Düzenlenecek

Gazi Üniversitesi, Uluslararası Baş Ağrısı Derneği işbirliğinde ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteği ile 4-8 Mayıs 2015 tarihinde İstanbul’da Birinci Türk/Pan-Afrika ‘Baş ağrısı ve Ağrı Yönetimi’ toplantısı düzenlenecek.

Bu eğitim toplantısı baş ağrısı ve ağrı bozukluklarının tanı ve tedavisinin öğrenilmesi, baş ağrılı bireylere yaklaşım, baş ağrısı medikal tedavisindeki yeni bilimsel gelişmelerin öğrenilmesi için önemli bir fırsat sunmaktadır. Afrika ülkelerinden 50 bilim adamının toplantıya katılımı planlanıyor.

Toplantı süresince Afrika’daki baş ağrısı ile güncel durum ilgili gereksinimler hakkında bilgi sahibi olunacak. Genç liderlerin eğitimi ve ‘baş ağrısı ve ağrı yönetimi’ hakkında bilgi ve becerilerinin artırılmasını ve tüm Afrika’da baş ağrılı insanların ağrılarını hafifletmek ve yaşam kalitesini artırılması amaçlanıyor.

Toplantı iki bölümden oluşacak: İlk bölüm web sitesinde başlayacak ve çevrimiçi seminer ve kendini değerlendirme testinden oluşacak. Toplantının ikinci bölümü dünyaca ünlü baş ağrısı ve ağrı uzmanlarını Afrika ve Türkiye’deki genç klinisyenlere eğitim ve danışmanlık yapmak üzere bir araya getirecek. Eğitim sunumları, interaktif toplantılar, vaka-bazlı öğrenme ve pratik uygulamalı kurslar ile katılımcılar eğitim ve öğretimde aktif rol alacaklar.

 

Sonraki Haber

TİKA'dan Kosova'da Kadın İstihdamına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteği ve KOSKYD işbirliğinde başlatılan dikiş-nakış kursu, dönemin ilk mezunlarını verdi. KOSKYD ofisinde altı ay süren eğitimi başarıyla tamamlayan 21 kadına, düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Sertifika töreninde konuşan...