Haberler

30 Nisan 2015

TİKA ve İHH İşbirliğinde Gazze'de Kadın İstihdamına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) işbirliğinde Filistin Gazze’de 80 aileye dikiş ve overlok makinası desteğinde bulunuldu.

Gazze'nin içinde bulunduğu durum sebebiyle yaşam şartları her geçen gün zorlaşıyor. Bundan dolayı günlük ihtiyaçlarını giderebilmek için aile fertlerinin her biri kendine düşen sorumlulukları yerine getirebilmek için çalışmak zorunda kalıyor.

Bu hedefe hizmet etmek amacıyla ücretsiz eğitim ve kültürel hizmet veren İHH 2008-2009 yılları arasında Gazze'nin belirli bölgelerinde meslek edindirme merkezleri açtı. Bu merkezlerde aynı zamanda dikiş nakış dersleri veriliyor.

Kadınların evin yükünü hafifletmek adına öğrenmiş oldukları el becerilerini kazanca çevirme adına TİKA ve İHH bu merkezlerde eğitim alan kursiyer 80 aileye dikiş ve overlok makinası desteğinde bulundu.

TİKA Filistin Koordinatörü Bülent Korkmaz, dikiş makinelerinin İHH'nın düzenlediği örgü ve nakış kurslarına katılan kadınlara dağıtıldığını söyledi.  Korkmaz konuşmasının devamında bu projelerle, Filistin halkının yaralarını sarmaya çalışıyoruz. TİKA'nın 4 bin Filistinliyi evlendirmenin yanı sıra maaşlarını alamayan Gazze hükümeti memurlarına maddi yardım projelerinin de bulunduğunu belirtti.

 

 

Sonraki Haber

Uluslararası Melamilik ve Seyyid Muhammed Nuru'l Arabi Sempozyumu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Melamilik ile ilgili Türkiye’de düzenlenen uluslararası ilk sempozyum olma özelliği taşıyan Uluslararası Melâmilik ve Seyyid Muhammed Nuru'l-Arabi Sempozyumu 9 Mayıs'ta Nuru'l Arabi'nin Balkanlara göçmeden...