Haberler

02 Mayıs 2015

Saraybosna'da 23 Nisan Çocuk Parkı Açıldı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki resmi temasları kapsamında, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından yaptırılan, 23 Nisan Çocuk Parkı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Novo Sarajevo Belediyesi, Saraybosna şehri ve kantonu içerisinde yer alan en kalabalık nüfuslu belediyelerden birisidir. Merkez bölgeye yakınlığının yanı sıra yaşam alanı olarak pek çok seçenek sunması nedeniyle şehrin gözde bölgelerinin başında geliyor.

Anılan belediye sınırları içerisinde, parkın yapıldığı yerde Vilsonovo Şetalişte (Vilson mesire alanı) olarak geçen; hafta sonu, resmi tatiller ve hafta içi akşam saat 17.00’den sonra araç trafiğe kapatılan, yanında Saraybosna’nın meşhur nehri Milyatska’nın geçtiği ağaçlık bir yo bulunuyor. Alanın bulunduğu bu yere, Saraybosna ve civar belde sakinleri özellikle güzel havalarda akın ediyor. Yaz aylarında bu alanda Kanton ve Belediye imkânlarıyla pek çok faaliyet gerçekleştiriliyor.

Yine, T.C. Saraybosna Büyükelçiliği binası da bu alanda yer alıyor. Açılışı ile birlikte park, genel olarak Bosna Hersek’teki çocuk parklarının yetersizliği nedeniyle ailelerin büyük sıkıntısı olan oyun alanları konusunda bir katkı sağlayacak, ayrıca Saraybosnalılar için gözde bir dinlenme yeri olacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada 23 Nisan Çocuk Parkı'nda iki ülke halkları arasındaki sağlam dostluğun teminatı olan çocukların, birlikte omuz omuza, el ele, neşe içerisinde oynamaları, güvenli vakit geçirmeleri temennisinde bulunarak, “Burada edinecekleri dostluk ve kardeşlikle Bosna Hersek’in geleceğini birlikte inşa edecekler” diye konuştu.

Parka ilişkin inşaat-zanaat işleri, çevre düzenlemesi işleri bitirilerek ve oyun ekipmanları TİKA tarafından temini ve montajı gerçekleştirilerek, park Saraybosna halkının hizmetine açıldı.

Sonraki Haber

Afganistan'da 1000 Yetim Çocuğa Kırtasiye Malzemesi Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Afganistan’dan Türkiye’ye altı yetim çocuğu 23 Nisan Çocuk Bayramına katılmak üzere gönderdi. Diğer çocukları da unutmayarak Hadaf Külür ve Yardımlaşma Vakfı himayesinde Afganistan’ın 9 Vilayetindeki yetimhanelerinde bulunan 1.000...