Haberler

09 Haziran 2015

Kabil Lamai Şehit Okulu'na Konferans Salonu ve Çocuk Parkı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Lama-i Şehit Kız Lisesinin konferans salonunun tadilat ve tamiratı yapılırken okul içinde bir de çocuk parkı kuruldu.

Teslim törenine Afganistan Parlamentosunda Sağlık Komisyonu Başkanı Enayetullah Babür Farahmand, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısının müşavirleri Sancar Karger, Fazıl Ahmet Burget, TİKA Kabil Program Koordinatörü Süleyman Şahin, Kabil İl Eğitim Müdürü Said Mansur, 16. Eğitim Bölge Müdürü Muhammed Naim Sıdıki, 16. Bölge Emniyet Müdürü Yarbay Nuraka Eyübi, Ayna TV Müdürü Nadir Sadıkoğlu, okul Müdiresi Nahid Mamuzay, okul yetkilileri, mahalle muhtarları, basın mensupları ve öğrenciler katıldı.

Kabil İl Eğitim Müdürü Said Mansur, yapılan yardımları takdir ederek Türkiye ve Afganistan kardeşliğinin çok derin olduğunu ve iki halkın iki bedende tek ruh gibi davrandığını belirtti. TİKA Koordinatörü Süleyman Şahin ise TİKA olarak Afganistan’ın eğitimine çok büyük önem verdiklerini, Afganistan ve Türkiye arasındaki dostluk bağlarının önceden bu yana süregeldiğini, 90 yıl önce Türkiye’nin istiklal mücadelesi verirken Afganistan kadınlarının altınlarını göndererek desteklediğini, şimdi sıranın Türkiye’de olduğunu ve gelecekte bu dostluğun bu okuldaki öğrenci olan küçük hanım efendiler ile devam edeceğine inandığını belirtti.

Kurdele kesilmesinden sonra okul Müdürü Nahid Mamuzay ve TİKA Kabil Program Koordinatörü Süleyman Şahin tarafından teslim tutanakları imzalandı ve teati edildi. Öğrencilerle sohbet edildi ve  öğrencilere Kuran-ı Kerim dağıtıldı. Ardından TİKA tarafından kurulan çocuk parkı gezildi, toplantı salonunda incelemeler yapıldı. Konferans salonun hizmete açılışı çok sayıda basın mensubu tarafından da izlendi. 

Sonraki Haber

Afganistan’da Eğitime Destek Devam Ediyor

Afganistan’ın Nangarhar İli Celalabad kırsalında göçebe olarak yaşayan öğrencilerin eğitimden geri kalmaması kapsamında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından temin edilen çadır-sınıflar düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. TİKA, Afganistan’da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam...