Haberler

19 Haziran 2015

Arnavutluk’ta Krume Belediyesi Temizlik Hizmetleri’ne Malzeme Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Arnavutluk’ta Krume Belediyesi Temizlik Hizmetlerine malzeme desteğinde bulunuldu.

TİKA, Arnavutluk’ta gerçekleştirdiği projelere bir yenisini daha ekledi. Arnavutluk’ta yerel yönetimlerin desteklenmesi kapsamında önemli projelere imza atan TİKA tarafından Krume Belediyesi Temizlik Hizmetleri’ne malzeme desteğinde bulunuldu.  

Arnavutluk’un Kuzey-Doğu bölgesinde Kosova sınırına yakın bir yerleşkede bulunan Krume Belediyesi, kısıtlı maddi imkanlarıyla temizlik işlerini Kamu Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştiriyor.

Krume Belediyesi, şehrin temizlenmesi konusunda yeterli yatırımın yapılamamasından dolayı temizlik hizmetlerine destek verilmesi kapsamında TİKA tarafından talepde bulundu. Bu doğrultuda sağlıklı bir çevre için Krume Belediyesi’ne 50 tane büyük konteyner TİKA tarafından temin edilerek yetkililere teslim edildi.

TİKA tarafından verilen destek ile Krume halkının atıklardan kaynaklanan salgın hastalıklardan korunması yönünde katkıda bulunulmuş olup şehir temizliği ve çevre temizliğine yönelik olarak mevcut imkanlardaki hizmet standardının da artmasına destek verildi. 

Sonraki Haber

Etiyopya’da Afar Eyaleti Ayssaita Bölge Hastanesi'ne Donanım Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Etiyopya'nın Afar Eyaleti'nde bulunan Aysseita Bölge Hastanesi'nin hizmet kapasitesinin artırılması kapsamında tıbbi ekipman desteğinde bulunuldu.  Geniş bir yüzölçüme sahip Etiyopya eyalet sistemi ile yönetiliyor. Özellikle kırsala gidildikçe...