Haberler

30 Haziran 2016

TİKA’dan Pakistan’da İftar

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Pakistan’ın Rawalpindi ve Attock şehirlerinde iftar verildi.

Rawalpindi şehrinde yaşayan ve Yardımeli Derneği tarafından Türkiye’deki bir aile ile kardeş aile olarak eşleştirilmiş 105 aileye iftar verildi ve Ramazan paketleri dağıtıldı. Ramazan ayının gelmesi ile Osmanlı şerbetlerinin bir benzeri olan ve Ramazan’da Pakistan’da çokça tüketilen Rooh Afza şerbeti de iftarda sunuldu.  

Attock şehrinde verilen iftara ise 400 Afganistan Türkmeni mülteci davet edildi. 1980’deki Sovyet İşgali sonucunda Afganistan’dan Pakistan’a aralarında Türkmenlerin de bulunduğu çok sayıda kişi göç etmişti. Bugün Pakistan’da yaşayan Türkmen asıllı Afgan mültecilerin sayısının 60 bin civarında olduğu tahmin ediliyor. Birçok Afgan mülteci Pakistan’da mülteci kamplarında yaşarken Attock şehrinde kamplarda değil de mahallelerde yaşayan Afgan Türkmenlerine iftarda geleneksel Türkmen kavurması ikram edildi. Meşhur Türkmen Pilavı ise Ramazan boyunca iftar da değil de sahurda tüketiliyor.

İftar davetlileri Türk hükümetine ve Türk halkına teşekkürlerini iletti. 

Sonraki Haber

TİKA’dan Karadağ Polis Teşkilatına Yönelik Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile T.C. Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği projesi kapsamında, Karadağ Emniyet Müdürlüğü mensuplarına yönelik düzenlenen “Polislikte Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” konulu eğitim programı tamamlandı. Ankara’da...