Haberler

10 Temmuz 2016

Moldova’da Anne ve Çocuk Sağlığı Enstitüsü Rehabilitasyon Bloğu TİKA Desteği ile Yenileniyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından gerçekleştirilen Kişinev Anne ve Çocuk Sağlığı Enstitüsü Rehabilitasyon Bloğu’nun Tadilatı Projesi, Moldova Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Ruxanda Glavan’ın da katılımıyla düzenlenen resmi törende kamuoyuna tanıtıldı.

Kişinev Anne ve Çocuk Sağlık Enstitüsü’nün Rehabilitasyon Bloğu’nun tadilatı TİKA’nın destekleriyle başlatıldı. Tadilat işlerinin 100 gün içerisinde tamamlanması öngörülen Rehabilitasyon Bloğu’nun donanımının da TİKA desteğiyle yenilenmesi planlanıyor.

Projenin kamuoyuna tanıtımı, Moldova Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Ruxanda Glavan’ın katıldığı resmi törenle gerçekleştirildi. Törene Türkiye Cumhuriyeti Kişinev Büyükelçisi Mehmet Selim Kartal, TİKA Kişinev Program Koordinatörü Canan Alpaslan ve Anne ve Çocuk Sağlık Enstitüsü Müdürü Sergiu Gladun da katıldı.
M.C. Sağlık Bakanı Ruxanda Glavan, konuşmasında TİKA’ya ve Türkiye’ye teşekkürlerini sunarak Türkiye ile sağlık alanındaki işbirliğinin genişleyerek devam etmesini temenni ettiğinin belirti. Türkiye’nin sahip olduğu deneyim ve bilgi birikiminin Moldova için değerli olduğuna değinen Glavan, insan kaynaklarının geliştirilmesine yönelik projelerin önemli faydalar sağlayacağına inandığını ifade etti. 

Anne ve Çocuk Sağlığı Enstitüsü’nün bünyesinde faaliyetlerine 1985 yıllında başlayan Rehabilitasyon Merkezi, açıldığı günden bugüne kapsamlı bir tadilat görmemişti. Çocuklara hem yatılı hem de ayakta tedavi imkanı sağlayan Rehabilitasyon Merkezi’nde fizyoterapi, kineto-terapi ve akupunktur tedavisi sunuluyor. Moldova geneline hizmet veren Rehabilitasyon Merkezinden bir yıl içerisinde yaklaşık 15.000 hasta faydalanıyor.

Sonraki Haber

TİKA’dan Batı Şeria ve Gazze’ye Gıda Yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) katkılarıyla Ramazan ayında Zekat Komiteleri ve Filistin Başkanlık Divanı İnsani Yardımlar Ofisi işbirliğinde Gazze ve Batı Şeria’da mülteci kamplarında yaşayan 2200 ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımında bulunuldu. TİKA,...