Haberler

02 Kasım 2016

Taşkent’te Düzenlenen Çağdaş Sanat Sergisine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) katkılarıyla Çin, Filistin, Tunus, Ukrayna, Kazakistan ve Moldova’dan gelen 50’den fazla ressamın eserlerinin sergilendiği “Çağdaş Sanat Sergisi” Taşkent’te açıldı.

TİKA Özbekistan’ın kültür ve sanat hayatını desteğine bir yenisini daha ekledi. TİKA katkılarıyla düzenlenen “Çağdaş Sanat Sergisi” Taşkent’te açıldı. Ülkenin sanat ve kültür yaşamında önemli bir etkinlik olan sergi, Taşkent’in en büyük sergi merkezleri Özbekistan Merkezi Sanat Galerisi, Taşkent Fotoğrafçılar Evi ve Ikuo Hirayama Uluslararası Sergi salonlarında yapıldı. Sergilerde, Özbek sanatçılarla birlikte Çin, Filistin, Tunus, Ukrayna, Kazakistan ve Moldova’dan gelen 50’den fazla ressamın eserleri yer aldı.

Serginin açılış törenine üst düzey diplomatik misyon temsilcileri,  işadamları ve çok sayıda sanatsever katıldı. Özbekistan Sanat Akademisi Başkanı, ünlü ressam Akmal Nur, serginin açılış töreninde; organizasyonun gerçekleşmesi için büyük gayret gösteren TİKA’ya teşekkürlerini iletti.

T.C. Taşkent Büyükelçisi Namık Güner Erpul konuşmasında; Özbekistan’ın dünyanın sanat ve kültür merkezlerinden biri olduğuna değinerek, sanatseverlere Atatürk’ün “Efendiler, hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz, dahası, Cumhurbaşkanı olabilirsiniz. Ama sanatçı olamazsınız” sözlerini hatırlattı.  

Çağdaş Sanat Sergisinin açılış töreninin ardından katılımcılar ile ülkenin sanat ve kültür hayatının önde gelen isimleri TİKA tarafından düzenlenen gala yemeğine katıldı. Burada sergiye katılan sanatçılara çeşitli hediyeler ve katılım belgeleri takdim edildi.

Sergide çağdaş sanatın birçok tür ve stilinden örnekler dikkat çekti. Proje koordinatörü Nigora Ahmedova sergilenen eserlerin yenilikçi ve yaratıcı fikirler ile felsefi düşünceleri betimlediğini vurguladı.

Merkezi Sanat Galerisi yetkilisi Lyudmila Kodzayeva, sergilenen eserlerde Özbek sanatçılar ile meslektaşlarının yaratıcı üretimlerini, halkın geleneği ve manevi değerleri ile bağlantılı olarak, modern dünyanın güncel sorunlarını yansıtmaya yönlendirdiklerini ifade etti.  

Çağdaş Sanat Sergisi Taşkentli sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü.

Sonraki Haber

TİKA’dan Tunus’a Gastronomi Atölyesi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tunuslu kadın ve gençlere yönelik eğitim ve istihdam imkanı sağlamak amacıyla Gastronomi Atölyesi kurdu. Başkent Tunus’ta bulunan ve Ekolojik Üretim ve Sürdürülebilir Kalkınma alanlarında önemli çalışmalar gerçekleştiren derneklerin...