Haberler

05 Haziran 2018

TİKA Azerbaycan’da Gençleri Unutmuyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Azerbaycan’da sağlam davranış alışkanlıklarının kazandırılması ve aile değerlerinin korunmasına katkı sağlıyor.

TİKA, Azerbaycan’da genç neslin topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine destek veren, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik hayata geçirdiği faaliyetlere yenileri ekledi.  “Sağlam Davranış ve Çevremize Faydalı Olalım” ve “Ailemiz Güven Yerimiz” başlıklarında hayata geçirilen projeler kapsamında;  2017-2018 eğitim öğretim yılı boyunca Azerbaycan’da ortaokul öğrencileri için ahlaki değerler, ailede sevgi ve saygının önemi, aile içi iletişim, ailede sorumluluk ve iş bölümü konularında farkındalık oluşturmayı amaçlayan bir dizi seminer gerçekleştirildi.

Proje, gelecek neslin manevi olgunlukla yetişmeleri için çalışmalar yürüten Petek İçtimai Birliği ve toplumun milli manevi değerler ışığında gelişmesine katkı sağlayan faaliyetler yürütmekte olan Aydınlığa Doğru İçtimai Birliği işbirliğinde gerçekleştirildi.

Eğitim öğretim yılı boyunca Petek İçtimai Birliği ve Aydınlığa Doğru İçtimai Birliğinin uzmanları ve psikologları tarafından ebeveynlere ve öğrencilere verilen seminerin sonunda öğrenciler arasında yarışmalar düzenlendi. Sağlam Davranış ve Çevremize Faydalı Olalım başlığı altında yürütülen proje kapsamında Bakü ve Bakü dışındaki okullar için ayrı ayrı ahlaki değerler konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan “en iyi kısa film”, “en iyi stant” ve “en iyi tiyatro oyunu” başlıklarında ve çevremize faydalı olalım konularında gerçekleştirilen yarışma galipleri Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, medya temsilcileri, ebeveynler ve öğrencilerin katılımı ile düzenlenen etkinlikte ödüllendirildi.  Yarışmalara, Başkent Bakü’nün 50 okulu ve Lenkeran Bölgesinin 10 okulundan 5.000’den fazla öğrenci katıldı. Okullar arasında çevremize faydalı olalım konulu yarışmada galip olan okulların kütüphanelerine TİKA tarafından kitap desteği sağlandı.

Aydınlığa Doğru İçtimai Birliği işbirliğinde gerçekleştirilen Ailemiz Güven Yerimiz projesinin kapanış ve ödül töreni düzenlendi. Eğitim Bakanlığı ve Aile, Kadın ve Çocuk Komitesi yetkilileri, sivil toplum kuruluşları ve medya temsilcileri, ebeveynlerin katılımı ile düzenlenen etkinlikte daha önce “Aile Akademisi” projesi çerçevesinde TİKA destekleri ile hazırlatılan kısa film gösterileri yapıldı. Ailemiz Güven Yerimiz konusunda yapılan yarışmanın galipleri tarafından  ailenin önemi ile ilgili hazırlanan sunumlarla devam eden etkinliğin sonunda yarışma galiplerine hediyeler verildi.

Sonraki Haber

Somalili Ziraat Mühendisleri Modern Tarımı Türkiye’de Öğreniyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Somalili mühendislere tarla bitkileri ve tarımsal laboratuvar konularında bir aylık uygulamalı eğitim verildi. Somali’de 2011 yılında yaşanan kuraklık sonucunda açlıktan...