Haberler

02 Mayıs 2019

TİKA’nın Medya Eğitimleri Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Türkiye Radyo Televizyonu (TRT) işbirliğinde düzenlenen medya eğitimleri kapsamında  7 ülkeden gelen medya mensuplarına Ankara’da Görsel Medya Teknikleri eğitimi verildi.

Medya Teknikleri Eğitim Programı (METEP) kapsamında TİKA ve TRT işbirliğinde yürütülen eğitimler ikinci periyodu tamamlandı. Medya mensuplarına kameramanlık, ışık yönetmenliği, ses yönetmenliği ve görsel medya bilişim teknolojileri başlıklı eğitim programları TRT binasında teorik ve uygulamalı olarak anlatılıyor.

Daha önce ‘Kameramanlık Eğitimi’ ile başlayan sürecin Görsel Medya Eğitimi ile ikinci serisi tamamlanmış oldu. Gerçekleştirilen eğitimler Balkanlar Kafkaslar Doğu Avrupa ve Asya ülkelerine yönelik gerçekleştirişmiş olup toplamda 176 yabancı medya mensubu eğitimleri başarılı bir şekilde tamamlandı.

Görsel medya eğitimlerine Moldova, Kosova, Arnavutluk, Kenya, Gürcistan, Sri Lanka ve Romanya’dan 19 kişi katılarak sertifikalarını aldı.

Eğitim kapsamında teknolojinin en son yüksek çözünürlüklü kameralarla tanışma ve onlar bu işin faydalarını öğrenme fırsatını yakalıyor. TİKA ve TRT tarafından tasarlanan medya teknolojileri eğitimleri kapsamında çeşitli kurum kuruluş ve saha ziyaretlerinde bulunularak uygulamaya yönelik pratikler kazanılıyor. Ayrıca bu projeler sayesinde farklı ülkelerden gelen medya çalışanları birbirlerini tanıma ve tecrübelerini paylaşma imkanı buluyor.

Eğitimlerin 3. ve 4. serilerinde  faklı dillerde farklı bölgelere açılım yapılarak 2019 yılı içerisinde toplamda 300 medya mensubunun eğitim alması hedefleniyor.

Sonraki Haber

Bakü Türk Anadolu Lisesi’nde Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği Başladı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA)’ desteğiyle, bu yıl ilk kez düzenlenen Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği Bakü Türk Anadolu Lisesi’nde başladı. T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Bakü Türk Anadolu Lisesi öğrencilerine, eğitim-öğretim yılı içerisinde...