Haberler

31 Ekim 2019

Paraguaylı Basın Mensuplarından Türkiye Ziyareti

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı işbirliğinde düzenlenen program kapsamında Türkiye’ye gelen Paraguay Basın Heyeti TİKA Başkanlığına ziyarette bulundu.

Paraguay Cumhurbaşkanı Sn. Mario Abdo Benitez’in Türkiye ziyareti öncesinde, ülkemizin Paraguay’da tanıtılması ve her yönüyle iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla, TİKA ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı işbirliğinde, Paraguaylı basın mensubu heyeti, ülkemize ziyarette bulundu.          

Paraguaylı 7 farklı medya kuruluşundan 10 gazetecinin bulunduğu heyet, başta Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olmak üzere, Dışişleri Bakanlığı, TRT, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, TBMM, Anadolu Ajansı ve Yunus Emre Enstitüsü’nü ziyaret etti.

TİKA ziyareti kapsamında basın heyetini misafir eden TİKA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birol Çetin, TİKA’nın proje ve faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi. Orta Asya, Balkanlar, Afrika, Doğu Asya ve Latin Amerika gibi farklı coğrafyalarda proje ve faaliyetler gerçekleştirildiği bilgisi verildi. Görüşmede, Sn. Çetin Halk Şairi Yunus Emre’nin meşhur beytine yer vererek “Tanışalım” vurgusu yaparak, iki ülke arasındaki ilişkilerin sosyoekonomik anlamda geliştirilmesini arzuladıklarını ifade etti. Paraguaylı bir basın mensubu da “TİKA’nın duruşu Türkiye ruhunu yansıtıyor” diyerek taltifte bulundu.

Görüşmede ayrıca Dış İlişkiler ve Ortaklıklar Dairesi Başkanı Uğur TANYELİ ve Doğu ve Güney Asya Latin Amerika Dairesi Başkanı Rıza Haluk SÖNER’ de hazır bulundu. TİKA’nın yapmış olduğu faaliyetlere ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimiyle ilgili kapsamlı bir bilgilendirme yapıldı.

Sonraki Haber

TİKA’dan Tanzanya’da Balıkçılara Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Tanzanya’nın Tumbatu Adası’da balıkçılara ekipman desteği sağlandı. TİKA tarafından gerçekleştirilen balıkçılık ekipmanı desteği projesinin teslim töreni Unguja Adası’nın kuzeyinde yer alan Mkokotoni bölgesinde gerçekleştirilen teslim töreninde Tumbatu...