Haberler
13 Kasım 2019TİKA’dan Namibya’ya Modern Süt Üretim Tesisi
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Namibya merkezli Çita Koruma Vakfı ortaklığıyla Namibya’nın kırsalındaki Otjizondu bölgesinde “Peynir ve Yoğurt Üretim Tesisi Yapımı Süt ve Süt Ürünleri İşleme Eğitimi” Projesi gerçekleştirdi.
Namibya’nın kırsalında yer alan Otjizondu bölgesinde vahşi yaşamın yanı sıra orta yoğunlukta insan yerleşimi bulunuyor. Yerel halk büyük ölçüde geçimini küçükbaş hayvancılıkla sağlıyor.
“Doğal Hayatı Koruma, Sürdürülebilir Kırsal Ekonomik Kalkınmanın ve Eko-turizmin Güvenli Yollarla Desteklenmesi Programı” TİKA ve Çita Koruma Vakfı ortaklığıyla Namibya’nın kırsal olan Otjizondu bölgesinde uygulanıyor.
TİKA tarafından Çita Koruma Vakfı bünyesinde yerel halkın ürettiği keçi sütlerinin değerlendirilmesi amacıyla günlük 300 litre işleme kapasiteli “ Peynir ve Yoğurt Üretim Tesisi yapımı ve kurulumu sağlandı.
Proje çerçevesinde, söz konusu tesise; pastörizasyon ve standardizasyon ünitesi, beyaz peynir ünitesi, yoğurt ünitesi ve yardımcı üniteler olmak üzere, tamamen Türk yerli üretiminin kullanıldığı, tam donanımlı bir mandıra olmasının yanı sıra taşınabilir özelliği taşıyor. Ayrıca proje kapsamında, peynir ve yoğurt üretimi ile ilgili uygulamalı ve teorik eğitimler verilerek ilk üretim için 12.000 adet peynir ve yoğurt kabı temin edildi.
TİKA, 2014 – 2019 yılları arasında söz konusu program kapsamında, Çita Koruma Vakfı iş birliğinde keçi besiciliğinin geliştirilmesi, civar köylerde yaşayan halkın yeni ürünlerle tanışıp ve sütlerini değerlendirme imkânı bularak Namibya halkının sürdürülebilir şekilde refahının artırılması ve doğal yaşamın korunması amaçlanıyor.
Sonraki Haber
TİKA’dan Keşmir Okullarına Donanım Desteği
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Pakistan’ın kontrolündeki Azad Cammu ve Keşmir'in Rawalakot ve Banjosa bölgelerinde, yaklaşık 550 öğrencinin eğitim gördüğü iki okulun donanımını gerçekleştirdi. TİKA ve Keşmir Eğitim Vakfı iş birliğinde yürütülen projenin açılış törenine...