Haberler

12 Mayıs 2020

Mozambik’te Salgınla Mücadeleye TİKA’dan Maske Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) başkent Maputo’da salgınla mücadele amacıyla 3 kat anti alerjik kumaştan imal edilecek ve çoklu kullanıma uygun 26 bin adet bez maske üretiyor.

Salgınla birlikte insan yoğunluğunun oluştuğu hastaneler, pazar yerleri ve kamu binaları gibi yerlerde çalışanlara yönelik önlemleri güçlendirmek amacıyla TİKA ve Maputo Belediyesi maske üretimi için harekete geçti.

Maskeler 2019 yılında kadınların meslek edinmelerine destek olmak amacıyla TİKA tarafından kurulan Sürekli Dikiş Merkezi bünyesinde üretiliyor. 26.000 adet üretilecek maskeler 3 kat anti alerjik kumaştan imal edilecek ve çoklu kullanıma uygun olacak.

Projenin tanıtım toplantısına T.C. Maputo Büyükelçisi Zeynep Kızıltan, Maputo Belediye Başkan Yardımcısı Alice Abreu ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Toplantıda konuşan Kızıltan 2019 yılında gerçekleştirdiğimiz açılıştan sonra bu gün tekrar bir başka proje için burada olmak bizi çok mutlu ediyor dedi.

Sağlık ve Sosyal işlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Abreu da TİKA’ ile devam eden işbirliğinin çok önemli olduğunu ve yapılan yardımdan dolayı minnettar olduklarını ifade etti.

 

 

Sonraki Haber

TİKA, Pakistan'ın Kovid19 ile Mücadelesine Destek Vermeye Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kovid-19 ile Mücadelede Pakistan Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi'ne tıbbi ekipman ve hijyen malzemesi desteğinde bulundu. TİKA tarafından 2014 yılında Güney Pencap bölgesinin Muzzaffargarh şehrinde inşa edilen ve tam...