Haberler

28 Mayıs 2020

TİKA’dan Güney Amerika Ülkesi Guyana’daki İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Guyana İslam Teşkilatı (CIOG) işbirliğinde 200 adet gıda paketi, başkent Georgetown’da salgının ekonomik etkilerinden zarar gören ailelere dağıtıldı.

Guyana’da, Kovid 19 salgını nedeniyle Güney Amerikanın birçok ülkesinde uygulandığı gibi yürürlükte olan tedbir ve önlemler nedeniyle işsizlik ve ekonomik sorunlar artıyor. Demerara bölgesinin batısında yer alan Berbice ve Tuschen’de gündelik kazanca dayalı işlerde çalışanlar zor günler yaşıyor.

TİKA tarafından, sağlık ve ekonomik alanlarında zorluklara göğüs germeye çalışan Guyanalı ailelere temel gıda malzemelerinden oluşan paketler dağıtıldı. Guyana İslam Teşkilatı Başkan Yardımcısı Namdar Gulzar, TİKA tarafından Ramazan ayında gerçekleştirilen gıda paketi dağıtımı programında yaptığı açıklamada, “Türkiye halkına minnettarız. Kovid 19 salgınının olumsuz etkileri artarken, verilen destek tam zamanında yetişti. Birçok aile temin edilen gıda paketleri sayesinde Ramazan’ın geri kalanını rahatça geçirebilecek.” İfadelerini kullandı.

Guyana’da geçtiğimiz sene tarımsal mesleki eğitimi yapılan Mahaicony Tarımsal Kalkınma Ajansına teknik ekipman desteği sağlayan TİKA, Ramazan ayı içerisinde geniş katılımlı iftar ve gıda paketi dağıtımı gerçekleştirmişti. 

Sonraki Haber

Türkiye'den Paraguay'daki Bakıma Muhtaç Çocuklara Destek

Paraguay’da Yardıma Muhtaç Çocuk Evlerinde kalan çocukların kış mevsimine girmeden önce gerekli olan kıyafet ihtiyacı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından karşılandı. Paraguay Çocuk ve Gençlik Bakanlığına bağlı, Yardıma Muhtaç Çocukların Bakımı Programı çerçevesinde...