Haberler

24 Eylül 2020

TİKA ve AA iş birliğinde “Online İnsani Yardım Haberciliği Eğitim Programı”

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı  Başkanlığı (TİKA) ile Anadolu Ajansı Haber Akademisi işbirliğinde gerçekleştirilen “Çevrim İçi  İnsani Yardım Haberciliği Temel Eğitimi Programı “başarıyla tamamlandı.

TİKA ve Anadolu Ajansı Haber Akademisi işbirliğinde yürütülen MEP (Muhabir Eğitimi Programı) kapsamında 21-22 Eylül tarihleri arasında verilen 6 saatlik çevrimiçi eğitim kapsamında; insan hikâyeleri ve sorumlu gazetecilik, kriz haberciliği ve çatışma çözümleri, insan hikâyeleri ve insani yardım haberciliği ile insani yardım ve insancıl diplomasi konuları işlendi.

İlk gün TİKA Dış İlişkiler ve Ortaklıklar Dairesi Başkanı Uğur Tanyeli’nin de açılışında konuştuğu ve araştırmacı gazetecilik ve veri tabanlı gazeteciliğin öneminin giderek arttığı günümüzde, insan hikâyelerine dokunan ve olayların detayına inen insani yardım haberciliğinin bu alandaki boşluğu doldurabilecek potansiyele sahip olduğuna dair inancını belirttiği programın ikinci gününde Türk Kızılay Genel Başkan Danışmanı Halil İbrahim İzgi programın ilk oturumunda “İnsani Yardım ve İnsani Diplomasi” eğitimi verdi ve Türkiye’nin insani diplomasi alanındaki başarılı örneklerine değindi.

Eğitimin ikinci oturumuna Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Esra Hacıoğlu’nun “İnsan Hikayeleri ve İnsani Yardım Haberciliği” eğitimi ile devam edildi.

Eğitimin üçüncü ve son oturumu ise Anadolu Ajansı Haber Akademisi Müdürü A. Cihangir İşbilir’ in “Kriz Haberciliği ve Çatışma Çözümleri” başlıklı sunumu ile tamamlandı.

Eğitimine Afganistan, Bangladeş, Kenya, Tanzanya, Yemen ve birçok farklı ülkeden yaklaşık 55 medya mensubu katıldı.

Sonraki Haber

TİKA’dan Türk Boşnak Kardeşliğine Anlamlı Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Bosna Hersek-Türkiye Kardeşlik Platformu tarafından Bosna Hersek genelinde düzenlenen kültürel etkinliklerde kullanılmak üzere sahne ses sistemi ve yöresel kostüm desteğinde bulundu. TİKA, Türkiye ile Bosna Hersek arasında mevcut...