Haberler

22 Nisan 2021

TİKA’dan Afganistan’daki İhtiyaç Sahibi Ailelere Ramazan Yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Erenler Sofrası Ramazan Programı kapsamında Kapisa ilinde yaşayan 300 ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımı desteğinde bulundu.

Kapisa ili Çalışma ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkilileri ile işbirliğinde gerçekleştirilen dağıtım programında, ihtiyaç sahibi ailelere 1 çuval un, 10 kg pirinç, 5 litre sıvı yağ, 4 paket makarna, 2 kg yeşil çay, 4 kg barbunya, 4 kg şeker, 800 gramlık salça ve paket hurma yardımında bulunuldu.

Bu sene Afganistan’daki Ramazan ayının ilk sofrasını Kapisa ilinde kuran TİKA, kardeş Afgan halkınının Ramazan ayını daha rahat geçirebilmeleri için gıda yardım programlarını Afganistan’ın farklı illerinde sürdürecek.

Önümüzdeki günlerde Lağman, Uruzgan, Parvan, Meydan Wardak illerinde gerçekleştirilecek gıda yardımı programları ile TİKA, Ramazan boyunca toplamda 1500 Afgan aileye yardım ulaştıracak.

 

Sonraki Haber

Erenler Sofrası Tunus’ta

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Erenler Sofrası Ramazan Programı kapsamında Tunus’un Cenduba, Sidi Buzid, Kasrin ve Kayravan bölgelerinde yaşayan 800 ihtiyaç sahibi aileye toplam 22 ton gıda yardımında bulundu.   TİKA tarafından 21...