Haberler

29 Nisan 2021

Erenler Sofrası Cezayir’de

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Erenler Sofrası Ramazan Programı kapsamında Cezayir’de ihtiyaç sahibi 500 aileye 15 tonluk gıda paketi dağıttı.

2021 yılının Cumhurbaşkanlığı tarafından Yunus Emre ve Türkçe Yılı, Hacı Bektaş Veli Yılı ve Ahi Evran Yılı olarak ilan edilmesi vesilesiyle TİKA’nın başlatmış olduğu “Erenler Sofrası” Cezayir’de de ihtiyaç sahipleriyle buluştu.

Cezayir’in yasadışı göçten en çok etkilenen ülkelerden biri olduğunu belirten TİKA Cezayir Koordinatörü Dr.Alparslan Çevik, göçmenler dışında salgın nedeniyle de birçok ailenin geçim sıkıntısı yaşadığını ifade ederek TİKA’nın “Erenler Sofrası” etkinliği sayesinde Cezayir’deki ihtiyaç sahiplerine destek olabildiklerini belirtti. 

TİKA tarafından 87 ülkede “Erenler Sofrası” adı altında yüzbinlere ulaştırılan gıda malzemeleri, Cezayir’de Başkent Cezayir, Blida, Begaia ve Tipaza şehirlerinde bulunan ihtiyaç sahibi 500 aileye TİKA  ve Cezayir Müslüman İzciler Birliği işbirliğinde ulaştırıldı.

Sonraki Haber

Kuzey Makedonya'ya Sağlık Alanında Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kuzey Makedonya Sağlık Bakanlığı ve Üsküp Akciğer Hastalıkları ve Tüberküloz Enstitüsü işbirliğinde Mobil Klinik Sağlık Taraması Projesini hayata geçirdi. Mobil Klinik Sağlık Taraması projesiyle salgın döneminde özellikle kırsal...