Haberler

14 Mayıs 2021

TİKA’nın Erenler Sofrası Arjantin'de

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), “Erenler Sofrası” Ramazan Programı kapsamında Arjantin’de 600 ramazan kolisi dağıttı.

TİKA, Ramazan ayında Arjantin’in Córdoba ve Mendoza şehirlerinde 200 aileye Ramazan paketi ulaştırarak ihtiyaç sahiplerine Türkiye’nin dostluk elini uzattı.

İlk dağıtım, Córdoba İslam Merkezi ile işbirliğinde, Buenos Aires'in ardından Arjantinda en çok nüfusa sahip ikinci şehir olan Cordoba'da gerçekleştirildi. İslam Merkezi Başkanı Jihad Suleiman destekten duyduğu minnettarlığını şu sözler ile dile getirdi, “TİKA, Ramazan programı çerçevesinde Arjantin'deki Córdoba İslam Merkezi ile ortaklaşa 100 adet gıda paketi dağıtımını gerçekleştirdi. Yönetim Kurulu adına, mübarek Ramazan ayında Arjantin Müslümanları için bu değerli yardımdan dolayı TİKA'ya ve Türkiye Hükümetine teşekkür ederiz. Allah bu asil göreve katılanlardan razı olsun.”

Kayıt dışı sektörde çalışan birçok ailenin ekonomik olarak etkilendiği Mendoza'da TİKA ve Arap İslam Merkezi işbirliğinde bölgede yaşayan 100 aileye gıda paketi ulaştırıldı. Mendoza İslam Merkezi Başkanı Ahmed Muza, “Mendoza İslam Merkezi Yönetim Kurulu ve Mendoza İslam Cemaati adına zor durumdaki kardeşlerimize gönderilen yardımlardan dolayı TİKA'ya en içten şükranlarımızı sunmak istiyoruz. Bu sayede güzel bir Ramazan ayı yaşadılar. Çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Arjantin İslam Merkezi işbirliğinde başkent Buenos Aires şehrinde 400 gıda paketi ihtiyaç sahibi ailelere ve Buenos Aires Müslüman cemaatine dağıtıldı.

Sonraki Haber

Erenler Sofrası Trinidad ve Tobago’da

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından 2021 yılında gerçekleştirilen “Erenler Sofrası” Ramazan Programı kapsamında Trinidad de Tobago’nun başkenti Port of Spain’de 300 aileye gıda paketi temin edildi. TİKA tarafından, Anjuman Sünnet-ül-Cemaat Derneği (ASJA)...