Haberler

06 Eylül 2021

TİKA’dan VII. Uluslararası TURKCESS Eğitim ve Sosyal Bilimler Kongresi’ne Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), bu yıl yedincisi düzenlenen Eğitim ve Sosyal Bilimler Kongresi’ne destek sağladı.

1-3- Eylül 2021 tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde VII. Uluslararası TURKCESS Eğitim ve Sosyal Bilimler Kongresi başlıklı disiplinler arası kongrenin açılışı gerçekleştirildi. Bu yılki teması “Toplumsal Değişim ve İnovasyon” olan kongreye Orta Asya ve Balkan ülkelerinden pek çok bilim insanı katıldı.

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen kongrenin açılışına KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Levent Taner, Turkcess Kongre Başkanı Prof. Dr. M. Engin Deniz, TİKA Lefkoşa Program Koordinatörü Havva Pınar Özcan Küçükçavuş ile birçok bilim insanı ve dinleyici katıldı.

Kongre Düzenleme Kurulu tarafından KKTC Cumhurbaşkanı Ersin TATAR’a “Türk Dünyası Rauf Raif Denktaş Ödülü” verildi. Yine Kongre Düzenleme Kurulu tarafından bilimsel çalışmaları ile akademiye katkı sunan pek çok akademisyen ödüle layık görüldü.

Daha önce Bakü ve Üsküp’te gerçekleştirilen Uluslararası TURKCESS Eğitim ve Sosyal Bilimler Kongrelerine de TİKA tarafından destek sağlanmıştı.

Sonraki Haber

Irak’ta TİKA’nın İnşa Ettiği Telafer Futbol Sahası Tamamlandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Irak’ın Musul kentine bağlı Telafer bölgesinde Mayıs ayında yapımına başlanan Telafer Futbol Sahası, kısa sürede tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi. Irak’ta uzun yıllardır  süren iç savaş ve...