Haberler

02 Aralık 2021

Sudan’daki Şecerab Mülteci Kampındaki Sağlık Ocağı’na Destek

Kasala eyaletinde bulunan ve Eritreli mültecilerin yaşadığı Şecerab mülteci kampındaki sağlık ocağına Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından donanım desteği sağlandı.

Gayrı resmi rakamlarla 65 bin insanın yaşadığı mülteci kampında bulunan sağlık ocağı sınırlı imkanlarla hizmet vermeye çalışıyor. Sağlık ocağı yerleşkesinde genel poliklinik, kadın – doğum kliniği, pediatri kliniği ve AIDS kliniği bulunuyor.

Proje ile Sağlık Ocağı’na kan sayım cihazı, elektrolit yoğunluk cihazı, santrifüj cihazı, mikroskop, kalorimetre, tartı, tansiyon aleti, stetoskop gibi tıbbi cihaz ve malzemeler ile 20 adet hasta yatağı ve 10 adet muayene yatağı temin edildi. Sağlık hizmetine ihtiyaç duyan pek çok mülteci yaklaşık 50 km uzakta bulunan Kasala'ye sevk edilmesine ihtiyaç kalmadan kampta birinci derece sağlık hizmetlerine kavuştu.

Sonraki Haber

TİKA'dan Lübnan'daki Engellilere Triportör Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Lübnan'ın Sayda kentindeki engellilere 10 adet triportör desteğinde bulundu. TİKA’nın temin ettiği triportörler, yaklaşan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolasıyla, Sayda'daki Balsama Sağlık Merkezi'ne düzenlenen bir programla teslim...