Haberler

27 Nisan 2022

TİKA’dan Nijer’in Agadez Şehrinde İftar Programı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre en az gelişmiş ülkeler arasında yer alan Nijer’de de Ramazan programlarına  hız kesmeden devam ediyor.

2022 Ramazan programları kapsamında, nüfusunun büyük çoğunluğu Müslüman olan Nijer’in kadim şehri Agadez’de TİKA tarafından iftar programı gerçekleştirildi.

Programa, T.C. Niamey Büyükelçisi Mustafa Türker Arı, TİKA Niamey Koordinatörü İrfan Pamuk, Nijer-Türk Dostluk Hastanesi Başhekimi Celal Orhun Ecemiş, Nijer Marif Okulları Temsilcisi Bayram Erdem ve Agadez Sultanı Oumarou Ibrahim Oumarou ile Agadez şehri ileri gelenleri katıldı.

Türk kültürüne asırlardır besledikleri aidiyet şuuruyla bilenen ve İstanbullu anlamına gelen “İstanbulewa” kimliğiyle anılan Agadez halkı yöneticileri ile Türk misyon temsilcilerini bir araya getiren program Agadez halkının beğenisini ve takdirini kazandı.

Ramazan boyunca Nijer’de gerçekleştirilen birçok iftar ve gıda dağıtım programı ile birlikte, kaynağını tarihten alan Nijer-Türk işbirliği ve dayanışması bir kez daha vurgulandı.

 

Sonraki Haber

TİKA’dan Nijer’de İftarlık Dağıtımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Nijer’in başkenti Niamey’de 7 gün süren iftarlık dağıtım programlarından toplamda 5000’e yakın ihtiyaç sahibi faydalandı. TİKA, 2022 Ramazan programları çerçevesinde, Nijer Çalışan Kadınlar Federasyonunun da iş birliğiyle,...