Haberler

10 Haziran 2022

TİKA, Pakistan’da Kuluçka Merkezi ile Dijitalizasyon Merkezi kurdu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Quaid-i Azam Üniversitesi bünyesinde Kuluçka Merkezi ile Kütüphane Dijitalizasyon Merkezi kuruldu.

Türkiye’nin girişimcilik ve inovasyon kapasitesinin Pakistan’a aktarılması amacıyla ülkenin en iyi üniversitelerinden biri olan başkent İslamabad’taki Quaid-i-Azam Üniversitesi bünyesinde bir Kuluçka Merkezi kuruldu. Üniversite tarafından tahsis edilen alanda bakım ve onarım çalışması yapan TİKA, Kuluçka Merkezinin ihtiyaç duyduğu bilgisayar, yazıcı, dijital çoklu ortam sistemi vb. araçları kullanıma hazır hale getirdi.

Üniversite ve sanayi arasında güçlü bir iş birliği sağlanacak

Kuluçka Merkezinin faaliyete geçmesiyle birlikte üniversite ve sanayi arasında güçlü bir iş birliği oluşturması, teknolojik sorunlara yerel çözümler bulunması ve mevcut entelektüel potansiyelin faydalı bir şekilde kullanılması hedefleniyor. Teknopark İstanbul iş birliğinde merkezde üniversite öğrencilerinin yanı sıra kursiyer olarak katılacak olanlar için de girişimcilik ekosistemi, yaratıcı düşünce teknikleri, iş modellemesi ve ürün-pazar uyumu vb. alanlarda eğitim programlarının düzenlenmesi planlanıyor.

10.000’den fazla eser dijitale aktarılacak

Diğer yandan Dijitalizasyon Merkezinde ise üniversite kütüphanesinde bulunan Arapça, İngilizce ve Sindi dili başta olmak üzere muhtelif dillerde yazılmış, 18. ve 20. yüzyıllardan kalma 10.000’den fazla kitap ile 400’den fazla tarihi ve kültürel eserin dijital ortama aktarılması sağlanacak. Kuluçka ve Kütüphane Dijitalizasyon Merkezlerinin açılış törenine; Quaid-i-Azam Üniversitesi Rektörü Muhammed Ali, T.C. İslamabad Büyükelçisi M. İhsan Yurdakul, üniversite öğretim üyeleri, üniversite öğrencileri ve basın mensupları katıldı.

Sonraki Haber

TİKA’dan Lübnan’da Kız Yetimhanesine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Lübnan’ın Trablusşam şehrinde bulunan kızlar yetimhanesine spor ve etkinlik salonu kurdu. Yaklaşık 100 yıl önce kurulan Kadın İslam Yetimhanesi Derneği tarafından işletilen yetimhane 1955’den beri faaliyet gösteriyor. 3-14...