Haberler

11 Ekim 2022

TİKA’nın Nijer'de Yenilediği Sağlık Ocağı Hizmete Başladı

Bulunduğu bölgenin halkı için büyük önem arz eden Inkadewane Sağlık Ocağında yenileme çalışması gerçekleştiren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), sağlık ocağına ihtiyaç duyduğu donanım desteği sağladı.

TİKA ve Air (Agadez) Sultanlığı iş birliğinde Nijer'in Aïr bölgesindeki Aderbissinat şehrine bağlı Inkadewan köyünde bulunan ve civarındaki 19 köye hizmet veren Inkadewane Sağlık Ocağında bakım ve onarım çalışması gerçekleştirildi. Binanın iç-dış bakım, onarım ve tadilat işlerini tamamlayan TİKA, sağlık ocağının ihtiyaç duyduğu; ranza, ecza odası, yatak takımı, temel ilaçlar ile ofis ve gerekli diğer tıbbi malzemeleri (oksimetre, tansiyon aleti vb.) temin etti.

TİKA nezdinde Türkiye’ye teşekkür

Yenilenen ve donanımı tamamlanan sağlık ocağının teslim töreninde söz alan Inkadewan Sağlık Evi Sorumlusu ve bölgenin diğer ileri gelenleri, sağlık evinin yenilenen halinden duydukları memnuniyetleri dile getirerek, TİKA nezdinde Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Türk halkına teşekkür ettiler.

TİKA, Ramazan ayında da Inkadewan’da UNESCO tarafından göçebe ailelerin çocukları için inşa edilen bir okula iaşe, barınma ve mutfak ekipmanları temin etmişti.

Inkadewane Sağlık Ocağı hakkında

Yıl boyunca yüzlerce kişiye hizmet veren Inkadewane Sağlık Ocağı, göçebe toplulukların da istifade edeceği şekilde göç yolları üzerine kuruludur. Ulaşım imkânlarının oldukça yetersiz olduğu kurak bir bölgede faaliyetlerini devam ettiren sağlık ocağı, bölge halkı için büyük bir önem taşıyor.

Projeyle, başkent Niamey’e 1100 km uzaklıktaki Air bölgesinin sağlık altyapısının iyileştirilmesi ve göçebe ve yerleşik halde yaşayan bölge sakinlerinin daha nitelikli bir sağlık hizmeti almaları amaçlanmaktadır.

Sonraki Haber

TİKA’dan Hırvatistan’da Zagreb Rehabilitasyon Merkezi’ne Destek

Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Hırvatistan'da köklü bir geçmişe sahip olan Zagreb Rehabilitasyon Merkezi'ne hizmet kalitesinin iyileştirilmesine yönelik teknik ekipman desteği sağlandı. Gerçekleştirilen proje ile Zagreb Rehabilitasyon Merkezi'nin hizmet kapasitesinin arttırılmasına ve daha iyi koşullarda faaliyetlerini...