Haberler

12 Ekim 2022

Otizm Mesleki Eğitim Merkezi TİKA'nın Destekleriyle Meksika’da Açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Guadalajara Belediyesi iş birliğinde tamamlanan Otizm Mesleki Eğitim Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

TİKA’nın destekleriyle Meksika’nın en kalabalık üçüncü eyaleti Jalisco’ya bağlı Guadalajara kentinde Otizm Mesleki Eğitim Merkezi 5 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilen törenle açıldı.

Proje kapsamında ayda en az 1000 kişiye hizmet vermesi beklenen bilgisayar, tekstil, bahçıvanlık, geleneksel pinyata yapımı, temizlik ve pasta atölyelerinin malzeme ve ekipmanları TİKA tarafından temin edildi.

Projenin açılış törenine; T.C. Meksika Büyükelçisi Sayın İlhan Kemal Tuğ, TİKA Meksika Koordinatörü Fatih Abdi Çetin, Guadalajara Ailenin Kalkındırılması Kurumu (DIF) Başkanı Maye Villa Lemus ve Guadalajara Belediye Başkanı Pablo Lemus Navarro katıldı.

TİKA, 2011'den yana Meksika'da faaliyet gösteriyor

Meksika Büyükelçisi Tuğ konuşmasında siyasi, ekonomik, kültürel, tarihi ve sosyal anlamda küresel birer marka olan iki ülkenin iyi ilişkilere sahip olduğunu ve TİKA'nın kalkınma ve iş birliği alanında 2011 yılından bu yana Meksika'da çeşitli alanlarda faaliyet gösterdiğini belirtti.

Guadalajara Belediye Başkanı Navarro ise Guadalajara Belediyesi ve TİKA arasında güçlü bir iş birliği olduğunun altını çizdi.

Otizm Mesleki Eğitim Merkezi’nin hizmetini yalnızca Guadalajara Belediyesi’nde ikamet eden vatandaşlar ile sınırlanmayacağını, merkezin bir büyükşehir vizyonu ile hayata geçirildiğini belirten Navarro, Türkiye ile iyi ilişkilerin güçlendirilmesi adına Guadalajara Belediyesi ile Türkiye’den bir belediyenin kardeş şehir olması hususunda duydukları isteği dile getirdi.

Jalisco eyaleti, 0-44 yaş arası 386 bin 577 kişi ile 2020'de, engelli nüfus açısından ülkenin en yüksek sayıdaki eyaleti olarak kayıtlara geçmişti. Otizm Mesleki Eğitim Merkezi’nde 15-45 yaş arasındaki otizmli bireylere yönelik mesleki eğitimlerin verilmesi hedefleniyor.

Sonraki Haber

TİKA’dan "6. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi”ne Destek

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Afyonkarahisar Belediyesi iş birliğinde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA),  Zafer Kalkınma Ajansı, Sandıklı Belediyesi ile Afyonkarahisar Sanayi ve Ticaret Odasının katkılarıyla...