Haberler

16 Kasım 2022

TİKA’dan, Afganistan’da Engelli Bireylere Yönelik Mesleki Eğitim Kurslarına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan’ın Cevizcan vilayetinde engelli bireyler için düzenlenen meslekİ eğitim kurslarına malzeme desteğinde bulundu.

TİKA Mezar-ı Şerif Program Koordinasyon Ofisi tarafından, Cevizcan Vilayeti Bedensel Engelli ve Şehit Aileleri Koruma Derneği ile İşitme Engelliler Derneği iş birliğinde düzenlenen halı dokumacılığı, elektronik eşya tamiratı, deri işleme ve dikiş nakış kursları için ihtiyaç duyulan malzemeler temin edilerek teslim edildi.

Teslim töreninde konuşan TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Mikail Taşdemir, özellikle engellilerin ve kadınların meslek edinmelerini ve hane gelirlerine katkı sağlamayı amaçlayan kursların 6 ay süreceğini ve ilk etapta 30 kursiyer ile eğitime başlanacağını açıkladı.

Törende söz alan kursiyerler de engelli bireylere yönelik düzenlenen kurslardan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Sonraki Haber

TİKA Mozambik’te Tarımsal Üretim Altyapısını Güçlendiriyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Moamba Tarım Endüstri Enstitüsü ve Maputo Sosyal İşler Müdürlüğü iş birliğinde “Fide Üretim Serası Kurulumu Projesi” hayata geçirildi. Mozambik yüzölçümünün %45’i tarımsal faaliyetlere uygun olmasına rağmen topraklarının...