Haberler

27 Nisan 2023

TİKA’dan Tanzanya’daki Kız Öğrencilere Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tanzanya’nın Tanga Eyaletinde yer alan Koregwe Bölgesinde, 10 ayrı okulda eğitim gören 200 kız öğrenciye bisiklet desteği sağladı.

Tanzanya genelinde kırsal alanlarda ortaokula giden kızların %75'inden fazlası okula uzun bir mesafe yürüyerek ulaşabiliyor. Okula geliş ve gidiş sırasında kat ettikleri uzun yol öğrencilerin çoğu zaman geç kalmalarına neden oluyor ve sarf ettikleri efor okul başarılarını düşürüyor. Aynı zamanda bu durum özellikle kız çocuklarını cinsel ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddete maruz kalma risklerine karşı savunmasız bırakıyor ve öğrencilerin okulu bırakmalarına neden oluyor.

Kız öğrencilerin okullarına kolay ve güvenli bir şekilde ulaşmalarını sağlamak amacıyla proje yürüten TİKA, Tanga Eyaletinde yer alan Koregwe Bölgesinde, 10 ayrı okulda eğitim gören 200 kız öğrenciye okul yolunda kullanmak üzere bisiklet hediye etti.

Koregwe Valilik binası önünde gerçekleştirilen bisikletlerin teslim törenine, T.C. Tanzanya Büyükelçisi Dr. Mehmet Güllüoğlu başta olmak üzere Koregwe Valisi Jokate U. Mwegelo Korogwe Milletvekili Timotheo Mzava ve çok sayıda devlet görevlisi yanı sıra öğrenciler, veli ve öğretmenler katıldı.

Kızlar Sizden Yüksek Başarı Bekliyoruz

Teslim töreninde konuşan Koregwe Valisi Jokate U. Mwegelo, gerçekleştirilen proje için Türkiye Cumhuriyeti’ne ve TİKA’ya teşekkürlerini sunarken, projenin geleceğimizin teminatı olan kız çocuklarının içerisinde bulunduğu risk ortamına olan farkındalığın arttırılmasının önemine değindi. Vilayetinde aile yapısına zarar verecek türde hiçbir olguya izin vermeyeceğini bunlarla her satıhta mücadele edeceğine değinen Mwegelo, “Bu proje kız çocuklarına ve onların eğitimine verdiğimiz önemin ve desteğin bir nişanesidir. Projenin sürdürülebilirliğini bizzat ben takip edeceğim, kızlar sizden yüksek başarı bekliyorum” dedi.

Tanzanya’nın En Önemli Potansiyeli Gençlerdir

Büyükelçi Dr. Mehmet Güllüoğu ise yapmış olduğu konuşmasında, eğitimin özellikle kız çocuklarının eğitiminin, sağlam ve sağlıklı gelecek nesillerin yetişmesi için gerekli olduğuna değinerek, hemen her sektörde proje ve faaliyetlerde bulunana TİKA’nın eğitim sektörüne ayrı bir önem verdiğini dile getirdi. Tanzanya’nın gerek yüzölçüm gerekse nüfus anlamında büyük bir ülke olduğuna değinen Güllüoğu bu büyük ülkenin en önemli ve ana potansiyelini gençlerin oluşturduğunu ifade etti.

Sonraki Haber

Uluslararası Siber Suçlar Kurultayı TİKA'nın Desteği İle Düzenlendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türkiye Adalet Akademisi işbirliği ve Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) desteği ile "Siber Suçlar Kurultayı" Bursa'da düzenlendi. Türk Yargı Eğitim Ağı (TYEA) faaliyetleri kapsamında Türkiye ile Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan,...