Haberler

02 Kasım 2016

Ukrayna Kamu Hizmeti Alanında Dünyaya Entegre Oluyor

Ukrayna’da tüm devlet kademelerinde yer alacak bürokratları yetiştiren Ukrayna Cumhurbaşkanlığına bağlı Kamu Yönetimi Akademisinde dijital kütüphane, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından kuruldu.

Dijital kütüphanenin resmi açılışı, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı (BADA) Dr. Mahmut Çevik’in Ukrayna ziyareti kapsamında gerçekleştirildi. Açılış törenine ayrıca TİKA Ukrayna Program Koordinatörü Hacı Bayram Bolat ve T.C. Kiev Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Özgün Talu katıldı.

Törende, Kamu Yönetimi Akademisi Birinci Başkan Yardımcısı Anatoliy Savkov, “2014 yılında TİKA ile Akademimiz arasında işbirliğine ilişkin İyi Niyet Protokolü imzalandı. Bu Protokol kapsamında yürütülen işbirliğimizin ilk somut örneği, 2015 yılında temin ettiğiniz görüntülü konferans donanımı oldu. Bu donanım sayesinde Kiev’de bulunan Akademimizin merkez binası ile Bölgesel Temsilciliklerimiz arasında sanal bir köprü kuruldu. Bu sene ise yapılan destek modern donanım, dijital kütüphanenin altyapısını oluşturdu. Akademimize sağladığı desteklerden ötürü TİKA’ya müteşekkiriz.” şeklinde konuştu.

BADA Daire Başkanı Dr. Mahmut Çevik ise şunları dile getrdi: “Ukrayna’nın 2020 hedefleri doğrultusunda, kalkınma çabalarına her alanda katkı sağlamaya istekliyiz. Kalkınma denilince 3 parametreyi temel alıyoruz. Bunlar niyet, bilgi ve tecrübedir. Bu üç parametreyi Ukrayna’daki tüm proje ortaklarımızda görüyor ve bu işbirliğinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Dijital kütüphane aracılığı ile uluslararası seviyede bilgiye erişim ihtiyacının tespit edilmesi niyetinizi gösteriyor. Bilgi ve tecrübe ile siz bu niyetinizi gerçeğe dönüştürüyoruz”.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığına bağlı Kamu Yönetimi Akademisi 1992 yılında enstitü olarak açılmış olup, 1995 yılında akademi, 2003 yılında ise ulusal akademi statüsüne kavuştu. Akademinin görevleri arasında modern Ukrayna elitinin teşeküllü, devlet memurlarının ve yerel idarelerin mesleki gelişimi, devlet ve idari reformlara bilimsel destek sağlanması yer almaktadır.

2015 yılında TİKA tarafından temin edilen görüntülü konferans terminalleri ve özel yazılım ile Akademide görüntülü konferans sistemi oluşturuldu. Gerçekleştirilen projeyle sunucu, tam metinli belgelerin saklandığı veri depolama sistemi ve kesintisiz güç kaynağı temini ile Akademi bünyesinde dijital kütüphane kuruldu. Kütüphanenin kurulmasıyla Akademi’deki bilimsel bilgi birikimine erişim dünyaya açıldı, Akademi öğrencilerine ise kamu yönetimi alanındaki dünya tecrübesine erişim imkânı sağlandı.  

Sonraki Haber

Taşkent’te Düzenlenen Çağdaş Sanat Sergisine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) katkılarıyla Çin, Filistin, Tunus, Ukrayna, Kazakistan ve Moldova’dan gelen 50’den fazla ressamın eserlerinin sergilendiği “Çağdaş Sanat Sergisi” Taşkent’te açıldı. TİKA Özbekistan’ın kültür ve sanat hayatını desteğine bir yenisini...