Haberler

13 Ocak 2014

TİKA'dan Tunus'a Tekstil Atölyesi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Amal Derneği işbirliğinde Tunus’ta işsiz kadınlara meslek edindirmeyi ve istihdam oluşturmayı hedefleyen Tekstil Atölyesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

TİKA, Tunus’ta üretim sektörlerini desteklemeye devam ediyor. TİKA ve Amal Derneği işbirliğinde, işsiz kadınlara meslek edindirmeyi ve istihdam etmeyi hedefleyen Tekstil Atölyesi hizmete açıldı. Tekstil Atölyesinin açılış törenine, Tunus Ekonomi İşlerinden Sorumlu Bakan Rıza Saidi, Tunus Türkiye Büyükelçiliği Müsteşarı Nilüfer Erdem Kaygısız, TİKA Tunus Koordinatörü Musa Gürbüz, Milletvekilleri, Amal Derneği üyeleri, tekstil atölyesinde istihdam edilecek kadınlar ve aileleri katıldı.

Tunus Ekonomi İşlerinden Sorumlu Bakanı Saidi törende yaptığı açıklamalarda, TİKA’nın 2012 yılında Tunus’ta bir koordinasyon ofisi açması ile birlikte, Türkiye ve Tunus arasında işbirliğinin her geçen gün farklı sektörlerde artarak devam ettiğini söyledi. Tunus Ekonomi İşlerinden Sorumlu Bakanı Saidi, üretim sektörlerini desteklemeyi ve istihdamı artırmayı önceleyen projelerinden dolayı TİKA’ya müteşekkir olduklarını kaydetti.

TİKA Tunus Koordinatörü Gürbüz ise, söz konusu projeyi hayata geçirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İşbirliği yaptığımız Amal Derneği tarafından sürekli eğitim merkezi olarak kullanılacak olan Tekstil Atölyesi projesiyle, her hangi bir geliri olmayan yaklaşık 50 kadına sürekli istihdam sağlamış olmaktan dolayı mutluyuz” dedi.

Tunus’ta az gelişmiş bölgelerde işsizliğin azaltılmasına ve tekstil alanında küçük ölçekli üretim sektörlerinin desteklenmesine önemli katkı sağlayacak olan Tekstil Atölyesi’nin ekipmanları TİKA tarafından temin edildi. Kadınlara yönelik sosyal projeler uygulayan sivil toplum kuruluşlarının beklentileri doğrultusunda Tekstil Atölyesi sürekli eğitim merkezi olarak kullanılacak ve meslek edindirme kursları donanımlı atölyelerde uygulanmış olacak.

Tunus’ta 2012 yılında idari ve sivil alt yapıların desteklenmesi ile başlayan TİKA projeleri, sosyal ve eğitsel alt yapıların desteklenmesi, üretim sektörlerini geliştirmeye yönelik malzeme donanım desteği ve kapasite artırım projeleri, emniyet, turizm, sağlık, tarım alanları başta olmak üzere mesleki eğitim ve teknik işbirliği programları ile çeşitlenerek devam ediyor.

Sonraki Haber

Azerbaycan'da “Yunus Emre Yolunda” Ortak Tasavvuf Kültürünü Araştırma Projesi Hayata Geçiriliyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Yunus Emre’nin Azerbaycan toplumunda tanıtılması amacıyla, bir birini tamamlayacak çeşitli faaliyetler hayata geçiriliyor. Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin çok önemli bir boyutunu teşkil eden ortak kültür değerlerine ilişkin...