Haberler

01 Nisan 2019

TİKA’dan 12 Ülkenin Medya Mensuplarına Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Anadolu Ajansı (AA) koordinasyonunda düzenlenen Enerji Muhabirliği Eğitimi programına katılan yabancı gazeteciler ile TRT işbirliğinde Medya Teknikleri Eğitim programına katılan Balkan ülkeleri medya mensupları sertifikalarını aldı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Anadolu Ajansı (AA) koordinasyonunda düzenlenen Enerji Muhabirliği Eğitimini tamamlayan 20 yabancı gazeteciye sertifikaları verildi. AA'nın nitelikli alan muhabiri yetiştirme vizyonu çerçevesinde ve TİKA'nın muhabir yetiştirme programı kapsamında AA Haber Akademisi bünyesinde düzenlenen eğitim programına Cezayir, Filistin, Irak, Libya, Lübnan, Tunus, Ürdün ve Yemen'den 20 gazeteci katıldı. Katılımcılara uluslararası enerji kurumları, enerji ekonomisi, enerji diplomasisi ve güvenliği, enerji hukuku, bölgesel enerji politikaları ile enerji muhabirliği, enerji haber yazım teknikleri ve enerji haberlerinde algı gibi konularda bilgi aktarımı yapıldı. Eğitim dili Arapça olan programda, Türkçe anlatılan derslerde simültane çeviri desteği sağlandı.     

TİKA’nın Medya Teknikleri Eğitim Programı (METEP) kapsamında ise Bosna-Hersek, Karadağ, Sırbistan ve Hırvatistan’dan gelen 22 kişilik gruba “Görsel Medya Bilişim Teknolojileri Eğitimi” verildi.

2019 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan diğer üç METEP projesi kapsamında, Balkanlar, Orta Doğu ve Afrika coğrafyalarında bulunan 35 ülkeden yaklaşık 300 basın mensubunun eğitim görmesi hedefleniyor.

Enerji muhabiri eğitimlerini başarı ile tamamlayan 20 gazeteci ile Balkan ülkelerinden gelen medya çalışanı 22 kişilik gruba sertifikaları TİKA'da düzenlenen törenle verildi.

Sertifika törenine TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Rahman Nurdun, Dış İlişkiler ve Ortaklıklar Dairesi Başkanı Uğur Tanyeli ve TRT Eğitim Dairesi Başkan Yardımcısı Mustafa Cantürk ve kursiyerler katıldı.

Nurdun, günümüz dünyasında enerjinin çok önemli gelişmelerin yaşandığı bir alan olduğunu belirtti. Enerjiye ilişkin gelişmelerin aktarımında gazetecilerin önemli rol oynadığını ifade eden Nurdun, bu tarz eğitim programlarının TİKA'nın öncelikleri arasında bulunduğunu söyledi.  

Katılımcılardan Cezayirli Amina Batouche de bu Türkiye'nin, Enerji Muhabirliği Eğitimi programıyla birçok Arap ülkesinden gazetecileri bir araya getirdiğine işaret ederek, "Bu dostluk yeni oluşturulmuş bir dostluk, bir birliktelik değil. Çok eskiye dayanan, tarihi bir mazisi olan bir dostluk. Ben ve programa katılan arkadaşlarım burada elde ettiğimiz önemli bilgileri ülkemize aktaracağız." değerlendirmesinde bulundu.

Sonraki Haber

TİKA Desteğiyle Bosna Hersekli Gençler Meslek Sahibi Oluyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Gradacats Belediyesi, UNDP Özel Sektörü Geliştirme Merkezi ve Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM) işbirliğinde Gradacac'da mesleki eğitim merkezi kuruldu. Bosna Hersek'te, işsizliğin azaltılması amacıyla, TİKA...