Haberler

26 Nisan 2012

Somali Emniyet Genel Müdürü'nden TİKA'ya Ziyaret

Polis Akademisi Başkanlığı, 2 Temmuz 2011 tarihinde İstanbul’da Polis Akademileri veya dengi polis eğitim kurumları arasında iletişime ve ortaklığa dayalı etkinlik ve verimliliği artırmaya yönelik çalışmalar yapmak ve karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımına imkân verecek ortak bir platform oluşturmak amacıyla 24 dost ve kardeş ülkenin yanında Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT)’nın da gözlemci sıfatıyla katıldığı “Uluslararası Polis Akademileri Birliği’ni (İNTERPA)” kurdu. 23-28 Nisan 2012 tarihleri arasında da ülkemizde “I. İNTERPA Konferansı: Karşılaştırmalı Polis Eğitimi” konulu bir konferans düzenlendi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) her iki girişime de destek verdi.

İNTERPA Konferansına katılmak üzere ülkemize gelen Somali Emniyet Genel Müdürü Sharif Shekuna Maye ile İnterpol Daire Başkanı Mohammed Abdulle Dore 20 Nisan 2012 tarihinde TİKA’yı ziyaret etti. Heyet, TİKA Başkan Yardımcısı Harun Tuncer tarafından kabul edildi.

Somali Emniyet Genel Müdürü: “Somali’de Her Yerde Gördüğüm TİKA’nın Merkez Binasına Gelmekten Mutluluk Duydum”

Görüşmede, Somali Emniyet Genel Müdürü, Türkiye’ye TİKA aracılığı ile gelmesi için dolayı teşekkürlerini iletti. Türkiye Cumhuriyeti’ne ve TİKA’ya Somali için yaptıkları hizmetlerden dolayı şükranlarını sunan Emniyet Müdürü Maye, Somali’de her yerde gördüğü TİKA’nın merkez binasına gelmiş olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

TİKA Başkan Yardımcısı Harun Tuncer ise Somali Emniyet Genel Müdürünü ve beraberindeki heyeti kabul etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, TİKA hakkında kısa bilgi verdi. TİKA’nın Somali’ye yönelik projelerinin devam edeceğini ifade eden Tuncer, Başkanlığımız ile Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen “Uluslararası Polis Eğitim İşbirliği Projesi” kapsamında, Somali Polis Eğitiminin Yeniden Yapılandırılması Projesinin gerçekleştirilmesi için çalışmalar yapıldığını dile getirmiştir.
İyi niyet temennilerinin ardından görüşme sona erdi.

Sonraki Haber

Arnavutluk'ta Organik Tarım Projesinde İkinci Adım

Organik tarım; toprak ve su kaynakları ile havayı kirletmeden çevre, insan, hayvan ve bitki sağlığını koruyan bir tarım yöntemi olarak biliniyor. Üretimde kimyasal girdi kullanmadan, uluslar arası yönetmeliklerin izin verdiği izin verdiği girdileri kullanarak üretimden...