Haberler
10 Ağustos 2016Gürcistan Teknik Üniversitesi Kamu Araştırma Geliştirme Merkezi’ne Tadilatı ve Donanım Desteği
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Gürcistan’ın en eski köklü üniversitelerinden biri olan Gürcistan Teknik Üniversitesi Kamu Araştırma Geliştirme Merkezi’ne tadilat ve donanım desteğinde bulunuldu.
TİKA, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda gerçekleştirdiği projelerle çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Gürcistan’da birçok alanda önemli projeyi hayata geçiren TİKA tarafından Gürcistan’ın en eski köklü üniversitelerinden biri olan Gürcistan Teknik Üniversitesi Kamu Araştırma Geliştirme Merkezi’ne tadilat ve donanım desteğinde bulunuldu.
1928 yılında bir enstitü olarak kurulan okul, 1992 yılında teknik üniversite unvanını aldı. Halen en çok tercih edilen üniversiteler arasında olan Gürcistan Teknik Üniversitesi’nde günümüzde İşletme Mühendisliği, Bilişim ve Yönetim Sistemleri, Dizayn, Tarım ve Biosistem Bölümü de mevcut. TİKA’nın desteğiyle Kamu Araştırma Geliştirme Merkezi kurulan İşletme Mühendisliği Bölümünde 5.000’den fazla öğrenci eğitim görüyor.
Üniversite öğrencilerinin çağa uygun ve kaliteli eğitim alabilmeleri için üniversitenin İşletme Mühendisliği Bölümü bünyesinde kurulan Kamu Araştırma Geliştirme Merkezi’ne tadilat ve donanım desteği TİKA tarafından sağlandı. Proje kapsamında üniversitenin 6. kampüsünün 90’lı yıllardan sonra herhangi bir tamirat görmeyen alanı, öğrencilerin eğitim almalarına ve bilimsel araştırma yapmalarına uygun hale getirilerek, modern eğitim ekipmanı ve mobilyasıyla donatıldı.
TİKA tarafından gerçekleştirilen projeyle üniversite eğitici ve öğrencilerinin, araştırma projelerinin gerçekleştirilmesi, konferans ve seminerlerin düzenlenmesi, tartışma/diyalog ve panellerin organize edilmesi, kamu gelişimi ile ilişkili sosyo-kültürel süreçlerin araştırılması, yerel ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla işbirliği projelerinin yapılması, tamamlanan proje ve faaliyetler için medya desteğinin sağlanması ve kamuya duyurulması hedeflendi.
Eğitim süresince bölüm öğrencileri, kamu ve sivil toplum örgütlerinin yardımıyla düzenlenen konferans, seminer ve forumlara katılacaklar. Bununla beraber başarılı öğrenciler için çeşitli organizasyonlarda pratik uygulama ve staj eğitimleri düzenlenecek. Bahse konu çalışmaların sonucunda eğiticiler ve öğrencilerin edindikleri bilginin incelenmesi ve paylaşılması için bölümde toplantılar yapılacak.
Sonraki Haber
Namibya’da TİKA, UNESCO ve UNICEF İşbirliğinde Eğitim Konferansı
Namibya’nın başkenti Windhoek’ta Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), UNESCO, UNICEF ve Namibya Eğitim Bakanlığı işbirliğinde “Namibya’da Okulu Terk Problemi” konulu bir konferans düzenlendi. TİKA, Namibya’da gerçekleştirdiği projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda...