Haberler

26 Ocak 2024

Türkiye, Sağlık Alanındaki Tecrübesini Dünya ile Paylaşıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Marmara Tıp Fakültesi, Dünya Beyin Cerrahi Derneği (WFNS-Spine Commite), Ortadoğu Omurga Derneği ( MESS), Türk Nöroşirurji Derneği iş birliğinde organize edilen “İstanbul Kadavra Kursu-3. Omurga Kursu-Omurga Cerrahisi 20-21 Ocak 2024 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlendi. 

Doç. Dr. Yahya Güvenç ve Dr. Öğretim Üyesi Ural Verimli tarafından yürütülen kurs programına ülkemizden ve yurtdışından omurga cerrahisi alanında tecrübeli öğretim üyesi cerrahlar eğitmen olarak katıldı. 

Birleşik Krallık, Irak, Özbekistan, Almanya, Ürdün, Yunanistan, Pakistan, Ukrayna, Bosna Hersek, Azerbaycan, Kore, Libya ve Umman’dan ülkemize gelen hekimlere, 2 gün boyunca ameliyat teknikleri detaylı aktarılarak cerrahi becerilerinin gelişmesi sağlandı. 

Dünya Beyin Cerrahi Derneği-Omurga Grubu bir önceki başkanı ve bu kursun organizasyon komitesi üyesi Prof. Dr. Mehmet Zileli, kursiyerlerin omurga cerrahisi alanında yapılması zor olan cerrahi teknik becerilerini ve çene altı, skolyoz, boyun, omurga sinir sistemi, implant yerleştirme gibi zorlu ameliyat tekniklerini detaylı bir şekilde kadavralar üzerinde uygulama imkânı bulabilecekleri bir kurs olduğunun altını çizdi. 

Eğitim süreci hakkında 

İki günlük eğitimin teorik kısmı İstanbul Marmara Tıp Fakültesinin Konferans Salonunda gerçekleştirildi. 

Sunumlarda verilerin ameliyatların kadavra üzerinde uygulamaları, katılımcılara eşsiz bir deneyim sağladı. 

Uygulama kısmı, anatomi bölümün laboratuvarında 11 adet kadavra ve 11 ameliyat masası kullanılarak yapıldı. 

Ameliyat tekniklerinin detaylı anlatımı ve uygulamaya verilen önem katılımcıların cerrahi becerilerini geliştirmelerine katkı sağladı. 

Eğitim sonrası 35 hekime, kursu tamamladığına dair katılım sertifikası takdim edildi. 

Sonraki Haber

TİKA, Etiyopya'daki Arıcılara Ekipman Desteği Sağladı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Etiyopya'da yaptığı arıcılık projesiyle yerli halkın bal üretimini artırmasına destek oldu.  TİKA, ülkenin 2020'de "eyalet" statüsü kazanan Sidama bölgesinde, geleneksel yöntemlerle arıcılık yapan yoksul ailelere, arıcılık ekipmanları ve 10'ar adet arı kovanı temin etti. ...