Haberler

27 Kasım 2023

Zambiyalı Üreten Kadınlara TİKA’dan Destek

TİKA, Zambiya'da kadınların sosyo-ekonomik hayata daha etkin katılımlarını sağlamak amacıyla "Kadınlar için Geleneksel Çanta Yapımı Atölyesi Projesi"ni başlattı.

TİKA ve The Kelvin Nyirongo Hope Foundation işbirliğinde yürütülen proje kapsamında, dikiş, nakış ve overlok makineleriyle donatılan atölyeye ilk etapta üretime yönelik malzemeler temin edildi.

Geleneksel kumaşlardan çanta üretimine odaklanarak kadınların becerilerini geliştirmeyi ve gelir elde etmelerini hedefleyen projeye toplamda 50 kadından oluşan bir grup, 6 aylık bir süre boyunca dâhil edilecek.

Projenin açılış törenine; Türkiye'nin Lusaka Büyükelçisi İstem Cırcıroğlu ve The Kelvin Nyirongo Hope Foundation yetkilileri katıldı.

Zambiyalı kadınların meslekî becerilerini artırmalarına ve ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarına destek olacak proje sayesinde hem kadınların ekonomik güçlenmesine katkı sağlanacak hem de yerel ekonomiye olumlu etkilerde bulunulacak.

Satışlardan elde edilecek gelirle yeni üretimlere destek sağlanacak

Mikro ölçekli ve gelir getirici bir yaklaşıma odaklanan projede, üretilen çantaların piyasa ile bağlantısı kurularak, satışlarla elde edilen gelirle yeni üretimlere destek sağlanacak. Proje, Birleşmiş Milletler'in 2030 Gündemi kapsamında belirlenen toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın güçlendirme hedefleriyle uyumlu olarak, Afrika Birliği'nin 2063 Gündemi'nin stratejik çerçevesine de paralel bir şekilde hayatın her alanında cinsiyet eşitliğine odaklanıyor.

Üretilen çantalar her yıl Mayıs ayında satışa sunulmak üzere Afrika Evi'ne iletilerek, ortaya çıkan ürünlerin tanıtımına da önemli bir katkı sağlanacak.

Sonraki Haber

TİKA, Pakistan’da Hayvancılığı Destekliyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Pakistan’ın Sargoda şehrindeki Pencap Hayvancılık ve Süt Geliştirme Kurumuna 3 adet silaj balya paketleme makinesi temin edildi. Pakistan, tarımsal ve hayvansal üretimde iş verimliliğini artırmak ve zaman...