Haberler

05 Aralık 2023

TİKA’dan Moğolistan Sosyal Sigorta Genel Müdürlüğüne Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Moğolistan’da kamu hizmetlerinin verimliliğinin artırılmasına katkı sağlamak amacıyla Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü’nün eğitim salonunu modern ekipmanlarla donattı.

TİKA Moğolistan’da kamu hizmetlerinde verimliliğin ve etkinliğin artırılmasına katkı sağlamak amacıyla Sosyal Sigorta Genel Müdürlüğü’nün eğitim salonunu modern ekipmanlarla donattı.

Eğitim salonunda kamu personellerine verilen hizmet içi eğitimlerin yanı sıra işletme sahiplerine de eğitim verilecek.

Moğolistan Sosyal Sigorta Genel Müdürü Munkhzul Lkhagvasuren, “Talebimize bu kadar kısa sürede cevap verip eğitim salonumuzu donatan TİKA’ya ve Tük halkına teşekkür ederiz. Bu eğitim salonu verdiğimiz hizmetlerde hem kendi personelimize hem de vatandaşlarımıza katkı sağlayacak.” şeklinde konuştu.

Moğolistan Sosyal Sigorta Genel Müdürlüğü yaklaşık 1500 çalışanı ile ülke genelinde sosyal sigorta sistemine kayıtların arttırılması, sosyal sigorta ödemelerine ilişkin raporların denetlenmesi, hesaplanması, emeklilik maaşının bağlanması, tazminat ödenmesi gibi faaliyetlerin yürütülmesinde sorumlu olan Moğolistan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı bir kamu kurumu olarak hizmet veriyor.

Sonraki Haber

TİKA’dan Gambiya’da Genç İstihdamına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) başkent Banjul’dan 53 kilometre uzaklıkta Senegal sınırındaki yaklaşık 10 bin kişinin yaşadığı Jiboroh Kuta köyünde ekmek fırını kurdu. Jiboroh Kuta Genç Gelişim Derneği, Köy Kalkınma Komitesi ve Köy...