Haberler

05 Aralık 2023

TİKA’dan Gambiya’da Genç İstihdamına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) başkent Banjul’dan 53 kilometre uzaklıkta Senegal sınırındaki yaklaşık 10 bin kişinin yaşadığı Jiboroh Kuta köyünde ekmek fırını kurdu.

Jiboroh Kuta Genç Gelişim Derneği, Köy Kalkınma Komitesi ve Köy Muhtarlığı tarafından işletilecek fırında geleneksel tapa-lapa ekmeği ve unlu mamuller üretimi yapılarak köyün gençlerine iş imkânı sağlanması hedefleniyor.

Günlük 400 adet ekmek üretecek olan fırın, aynı zamanda yakındaki yerleşim bölgelerine ulaştırılarak halkın günlük ekmek ihtiyacını karşılayacak.

Jiboroh Kuta Genç Gelişim Derneği Başkanı Mustapha Sanneh, TİKA'ya ve Türkiye'ye teşekkür ederek, projenin köy gençlerine iş imkânı sağlamayı, kendi kendilerine yetmeye teşvik etmeyi, genç göçünü engellemeyi ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmayı amaçladığını belirtti.

Açılış programında konuşan TİKA Banjul Koordinatörü Şule Bayar, TİKA olarak Gambiya'da gençlerin ve kadınların güçlendirilmesine yönelik projelere devam ettiklerini vurgulayarak, az gelişmiş kırsal bölgelerde yaşayan kalabalık ailelerin günlük ekmek ihtiyaçlarını daha düşük maliyetle karşılamalarına olanak tanıyarak, talep gören yöresel ekmeğin satışı yoluyla günlük gelir elde etmelerine destek sağladıklarını ifade etti.

Proje ile ilk etapta yaklaşık 20 gence iş imkânı sağlanması planlanıyor.

Sonraki Haber

TİKA'dan Kamerun'da Kakao Üretimine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kamerun'un Merkez bölgesinde kakao yetiştiren kooperatif bünyesinde kurutma ve fermantasyon tesisi kurdu. Proje kapsamında, Mvem Kakao Üreticileri Kooperatifi (SOCOPROCAM) tarafından üretilen kakaonun hasat sonrası aromasının muhafaza edilerek elverişli...