Haberler

06 Aralık 2023

TİKA, Afganistanlı Kadınlara Üretim Desteğini Sürdürüyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Herat vilayetinin Gozere ilçesinde kadınların ekonomik hayatına katkı sağlamak amacı ile bir turşu ve reçel atölyesi kuruldu.

Kadınların ülkesine, topluma ve kendi ailelerinin ekonomi durumuna katkı sağlamaları amacı ile kurulan ve içerisinde satış yeri de olan turşu ile reçel atölyesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış töreninde konuşan TİKA Herat Koordinatörü Arafat Deniz, TİKA olarak kadınlara yönelik projelere öncelik verdiklerini söyledi. Herat’ta 2017 yılından bu yana yüzlerce proje gerçekleştirdiklerini vurgulayan Deniz; “Afganistan’ın batı bölgesinde teknik işbirliği ve kalkınma faaliyetlerine devam etmekteyiz. Bu projedeki amacımız da kadınların güçlenmesi ve topluma katkısını sağlamaktır. Bugün de açılışını gerçekleştirdiğimiz proje, Herat Kadın Ticaret ve Sanayi  bünyesinde faaliyet gösteren bir turşu ve reçel atölyesidir. Böylece turşu ile reçel  atölyesinde ve satış noktasında onlarca kadın etkin olarak çalışacak.” ifadelerini kullandı.

T.C. Herat Başkonsolosu Sinan İlhan ise törendeki konuşmasında, TİKA’nın Afganistanda, özellikle Herat vilayetinde gerçekleştirdiği projelerle gurur duyduğunu belirterek, özellikle kadınların gelişmesine dokunan böyle bir projenin çok anlamlı olduğunu ifade etti.

Sonraki Haber

KKTC’nin 40. Kuruluş Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 40. kuruluş yıl dönümü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından desteklenen konserlerle kutlandı. ZAYDER Bahar Esintileri Korosu, Müzik Gönüllüleri Derneği Korosu, Lapta Esintileri Korosu, Mesarya Belediyesi Korosu, Gökkuşağı...