Haberler

17 Mart 2014

Afgan Türk Dostluk Korusuna 1000 Adet Fidan Dikildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın katkılarıyla, Afganistan’da Afgan-Türk Dostluk Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Başkent Kabil’in Pağman tepesinde dostluğun simgesi olarak oluşturulan koruya bin adet fidan dikildi.

İki ülke arasında diplomatik ilişkilerin başladığı 01 Mart 1921 tarihinin yıldönümü Afgan- Türk Dostluk Günü olarak kutlanıyor. TİKA tarafından Afgan- Türk dostluğunun sürekli canlı kaldığının sembolü olarak 2011 yılından bu yana her yıl fidan dikmek suretiyle oluşturulan Pağman Tepesindeki Afgan- Türk Dostluk Korusuna bu yıl da bin fidan dikildi.

Fidan dikme törenine Kabil Büyükelçisi İsmail Aramaz, Kabil Belediye Başkanı Muhammed Yunus Nevandiş, TİKA Kabil Koordinatör Vekili Abdurrahman Sibğatullah Toprak ve diğer üst düzey yetkililer katıldı.

Kabil Belediye Başkanı Nevandiş törende yaptığı açıklamada, Afganistan ve Türkiye arasındaki dostluğun sadece iki devlet arasındaki dostluktan ibaret olmadığını, halklar arasında eskiden beri var olan bir dostluğun olduğunu söyledi. Türkiye’nin hem devlet olarak hem de halk olarak elinden gelen yardımları Afganistan’a ulaştırdığını belirten Kabil Belediye Başkanı Nevandiş, başta TİKA olmak üzere Türk halkına müteşekkir olduklarını ifade etti.

Sonraki Haber

Bangladeş'te Kurulacak 10 Sağlık Ocağı'nın Çalışmaları Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından 2013 yılı içerisinde yapımına başlanan Dakka Bölgesi’nde 10 Adet Sağlık Ocağı İnşası Projesi’nin çalışmaları devam ediyor. TİKA faaliyet gösterdiği ülkelerde birçok alanda proje ve faaliyetlerine devam ediyor. Bu...