Haberler

14 Mayıs 2014

Kırım'da Eğitime Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Kırım Krasnogvardeyskoye Bölgesinde bulunan Kotelnikovo Köyünde eğitim faaliyetlerine devam eden Kotelnikovo Genel Eğitim Okulunun su ve kanalizasyon sisteminin onarımı gerçekleştirildi.

Krasnogvardeyskoye Bölgesi Kotelnikovo Köyünde Ukraynalı, Rus, Kırım Tatar, Belarus, Moldovalı gibi birçok farklı etnik grup uyum içinde yaşıyor. Diğer yandan, 100’ün üzerinde çocuğum eğitim gördüğü köy okulunda her ne kadar tüm onarım işleri köy sakinleri girişimiyle toplanan paralar ile yaptırılmaya çalışılsa da, mali yetersizlikten ötürü sağlıklı koşullarda eğitim verilmesi mümkün değildi. TİKA tarafından gerçekleştirilen su ve kanalizasyon sisteminin onarımı projesi çerçevesinde anılan okulun 30 yıldır tamir edilemeyen su temini ve kanalizasyon iç hat boruları değiştirilerek bölgedeki eğitim kalitesinin bir nebze olsun arttırılmasına katkı sağlandı.

Belogorsk Bölgesi Melniçnoye Köyü Genel Eğitim Okulu tadilatı 

TİKA’nın birçok proje gerçekleştirdiği Belogorsk Bölgesinde, yine TİKA tarafından söz konusu bölgede bulunan Melniçnoye Köyü Genel Eğitim Okulunun kapı ve penceresi değiştirildi.

1968 yılında inşa edilen Belogorsk Bölgesi Melniçnoye Genel Eğitim Okulunun hiç yenilenmeyen kapı ve pencerelerinin çok yıpranmış olmasından dolayı özellikle kış aylarında bina içi sıcaklığın yönetmelikle belirlenen derecenin altında kaldığı, bunun hastalanma riskini oldukça yükselttiği öğrenildi. Bu çerçevede TİKA tarafından Kırım Özerk Cumhuriyeti Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanlığı’nın talebi olumlu karşılanarak bahse konu okulun kapı ve pencereleri değiştirildi.

Kırım Tatarlarının çoğunlukta yaşadığı Belogorsk Bölgesinde şimdiye kadar; Ukrayna Eğitim Altyapısına Katkı Projesi kapsamında inşası yapılan Zuya 2 Nolu Genel Eğitim okulunun Ek Binası, Belogorsk Sevinç Anaokulunun tamirat ve tadilatı, Belogorsk 3 Anaokulunun donatılması ve Kırım Entegrasyon ve Kalkınma programı (CIDP) ile işbirliğinde Bölgede üç farklı köyde içme suyunun sağlanması gibi projeler de TİKA tarafından gerçekleştirildi.

Sonraki Haber

TİKA'dan Somaliland'a Araç Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, Somaliland’a ambulans, itfaiye, minibüs, arazi aracı ve triporter motosikletten oluşan araç desteğinde bulunuldu. TİKA Somaliland’a yönelik proje ve faaliyetlerine devam ediyor. Bu çerçevede Somaliland’da kullanılmak üzere TİKA tarafından...