Haberler

13 Mart 2015

Namibya Rupara Sağlık Merkezine Tam Donanımlı Ambulans Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Sağlık Projeleri Kapsamında, Windhoek Program Koordinasyon Ofisi Namibya’nın Kawango Bölgesinde bulunan Rupara Sağlık Merkezine Tam Teşekküllü Ambulans Desteğinde Bulundu.

TİKA Namibya’da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda Namibya Sağlık Bakanlığı, Başkanlığımızdan çoğunluğunu dar gelirli vatandaşların oluşturduğu ve dağınık bir yerleşim yeri olan Kawango Bölgesi kırsal kesimi için Rupara Sağlık Merkezi hizmetinde kullanılmak üzere seyyar acil müdahale ünitesi ihtiyacını karşılayacak ve arazi şartlarına uygun tam teşekküllü ambulans talebinde bulunmuştu.

TİKA Başkanlığı Windhoek PKO marifeti ile Namibya’nın Kawango Bölgesi kırsalında dağınık yerleşim alanlarında yaşayan vatandaşların sağlık problemlerine destek olmak amacı ile ; TOYOTA HİLUX  3.0 4×4 arazi aracı satın alınarak , Namibya Motorlu Taşıt Yönetmeliği’ne ve Namibya Sağlık Bakanlığı standartlarına uygun olarak arazi koşullarında kulanım için araç şasesi üzerine üretilen ambulans gövdesi; BP hayati gösterge monitörü, vantilatör (akciğer için), defibrilatör (kalp için) , vakum ünitesi, teşhis seti, stetoskop seti, sedye kepçesi, travma tahtası, boyun blok seti, kırık çekiç aletleri, kurtarma cihazı, pelvik kavrama desteği, diabet seviye test aleti, G4 manüel sedye, acil ambulans çantası, kırsal alanda su ihtiyacını karşılayacak su tankı ve lavabo, Namibya Sağlık Bakanlığının standart belirlediği acil ambulansta bulunması gerekli ilaçlar ve medikal ekipman ile donatıldı.

Bahse konu tam teşekküllü ambulans T.C. Windhoek Büyükelçisi Sayın Deniz ÇAKAR,  TİKA Başkan Danışmanı Sayın Kamil KOLABAŞ, TİKA Windhoek PKO Koordinatörü Cüneyt ESMER, Namibya Sağlık Bakanı Danışmanı Bience Gawanas ve diğer Bakanlık yetkilileri ile medya mensuplarının katıldığı bir tören ile Namibya’nın Kawango Bölgesinde bulunan Rupara Sağlık Merkezi hizmetinde kullanılmak üzere Rupara Sağlık Merkezi yetkililerine teslim edildi.

Sonraki Haber

Özbekistan Taşkent’de “İstiklalin Asıl ve Gür Sesi Mehmet Akif Ersoy” Konulu Sergiye Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Taşkent Koordinatörlüğü ve T.C. Taşkent Eğitim Müşavirliği işbirliğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal marşı olan İstiklal Marşı’nın kabul gününün 94.Yılı münasebetiyle 12 Mart günü Taşkent’de “İstiklalin Asıl ve Gür Sesi...