Haberler

11 Mayıs 2015

Kabil Bagrami Şeveki Köyü Nazo Bibi Kız Okulu'na Tadilat Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kabil’de bulunan Bagrami Şeveki Köyü Nazo Bibi Kız Okulu onarıldı.

TİKA Afganistan’da faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda 1.800 kız öğrencinin 2 vardiyada ders gördüğü Kabil ili Bagrami ilçesi Şeveki köyünde faaliyet gösteren Nazo Bibi Kız Lisesinin 19 dersliği tamir edilerek hizmete açıldı.

Kurdele kesilmesi ile başlayan törende köy muhtarı ve ilçe eğitim müdürü yaptıkları konuşmalarında TİKA’nın yardımlarının diğer ülke yardımlarından farklı olduğu vurgulayarak yapılan yardımdan dolayı şükranlarını ilettiler. Dost ülke Türkiye Cumhuriyeti’nin yardımlarının sürdürülmesini talep ettiler.

TİKA Kabil Program Koordinatörü Süleyman Şahin yaptığı konuşmada, Afganistan ve Türkiye arasındaki dostluk bağlarının binlerce yıl önceden bu yana süregeldiğini, tarım, sağlık, hayvancılık ve özellikle eğitime yoğunlaşıldığını belirtti. 

Tören okulun içi gezilerek ve  öğrencilere birer tane Kuran-ı Kerim hediye edilmesi ile sona erdi.

 

 

Sonraki Haber

Namibya 'da Yetimhanede Yaşayan Çocuklara Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Namibya Kadın Eşitliği ve Çocuk Esirgeme Bakanlığı'na bağlı ve Okahandja bölgesinde yetim ve özürlü çocuklara yönelik faaliyet gösteren Huitere Welfare Organisation’na tekerlekli sandalye, gıda ve bakım malzemesinden oluşan...