Haberler

12 Mayıs 2015

Namibya 'da Yetimhanede Yaşayan Çocuklara Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Namibya Kadın Eşitliği ve Çocuk Esirgeme Bakanlığı'na bağlı ve Okahandja bölgesinde yetim ve özürlü çocuklara yönelik faaliyet gösteren Huitere Welfare Organisation’na tekerlekli sandalye, gıda ve bakım malzemesinden oluşan insani yardım desteğinde bulunuldu.

Namibya Kadın Eşitliği ve Çocuk Esirgeme Bakanlığı, TİKA’dan Okahandja Bölgesinde yetim ve özürlü çocuklar için bakım hizmeti veren "Huitere Welfare Organisation" da kalan çocuklar için tekerlekli sandalye, gıda ve bakım malzemesi gibi çeşitli insani yardım  talebinde bulundu.

Bu kapsamda TİKA, Namibya’nın Okohandja Bölgesinde özellikle yetim çocuklara yönelik faaliyet gösteren  Huitere Welfare Organisation adındaki kuruluşa destek olmak amacı ile; Huitere Welfare Organisation’undan istifade eden ve yaşları 6 ile 12 ay arasında değişen içlerinde engelli çocuklarında bulunduğu 200 kadar çocuğun ihtiyaç duyduğu gıda ve bakım malzemesi ile 2 adet  tekerlekli sandalye  desteği sağladı.

Çocukların ihtiyacını karşılayacak olan söz konusu malzemeler, T.C. Windhoek Büyükelçisi Sayın Deniz Çakar, TİKA Windhoek PKO Koordinatörü  Cüneyt Esmer, Namibya Kadın Eşitliği ve Çocuk Esirgeme Bakan Yardımcısı  Sayın Lucia Witbooi ve diğer Bakanlık yetkilileri ile medya mensuplarının katıldığı bir tören ile Namibya’nın Okohandja Bölgesinde bulunan   Huitere Welfare Organisation yetkililerine teslim edildi.

Sonraki Haber

Uluslararası Melamilik ve Seyyid Muhammed Nurul Arabi Sempozyumu Sona Erdi

9-10 Mayıs 2015 tarihleri arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde TİKA tarafından tertip edilen Uluslararası Melamilik ve Seyyid Muhammed Nurul Arabi Sempozyumu sona erdi. Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş’ın...