Haberler

16 Mayıs 2015

TİKA'nın Açtığı Sağlık Ocağı 10 Bin Senegalliye Şifa Oldu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Senegal’in Moritanya sınırı yakınlarında başkent Dakar’a 700 kilometre uzaklıkta bulunan Mbolo Birane kasabasında tadilat ve donanımı yapılarak hizmete açılan sağlık ocağı yılda yaklaşık 10 bin Senegalliye sağlık hizmeti veriyor.

Yaklaşık 25 yıl önce inşa edilen, ancak geçen süre zarfında yaşanan deformasyon nedeniyle kullanılamaz hale gelen sağlık ocağının tadilatı ve donanımı TİKA tarafından gerçekleştirilerek geçtiğimiz yıl hizmete açıldı. Proje kapsamında doğumhane, eczane, gözetim odası, aşı odası, tedavi odası, pansuman odası ve morg bölümlerinin tadilatı TİKA tarafından gerçekleştirilerek, sağlık ocağına yeni bölümler eklendi. Bununla birlikte tıbbi malzemeleri TİKA tarafından temin edilen sağlık ocağı, çevresinde bulunan 20 köyde yaşayan yaklaşık 10 bin Senegalliye hizmet veriyor.

İshal, yüksek tansiyon,  yetersiz beslenme, akut solunum enfeksiyonları ve diyabet kaynaklı rahatsızlıkların yoğun olarak görüldüğü bölgede sağlık ocağında günde ortalama 20 hastaya tedavi hizmeti veriliyor.

Sonraki Haber

Özbekistan'la Türkiye Arasında Arşivcilik Alanında İşbirliği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü ve Özbekistan Arşiv Ajansı işbirliğinde arşiv yönetimi eğitimi, elektronik arşivleme, el yazması eserlerin restorasyonu ve korunması konularında ortak projeler gerçekleştirilecek. Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü...